Számtalan olyan helyzettel találkozhatunk, amikor egy igazán minőségi és egyben speciális polírozógépre van szükség. Vannak olyan felületek, amelyekre alaposan oda kell figyelni a munkálatok során. Ezek közé tartozik a rozsdamentes acélfelület is, ami esetében a karcolások eltávolítása ma már könnyen megoldható.

 

Mire van szükség, hogy a tökéletes állapotot elérjük?

 

Természetesen egy EW1867 polírozógép ideális megoldás lehet a problémára. A rozsdamentes acél egy eléggé elterjedt alapanyag, leginkább a modern épületek dizájnelemeként vannak jelen. Ez azt is jelenti, hogy tökéletes megjelenésre van szükség. Ez csak úgy érhető el, ha a megfelelő polírozógépeket használjuk a munka során.

 

 hirdetes_300x300  

Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szerszámokra fog esni a választásunk. Ma már többféle eszköz és kiegészítő közül lehet válogatni, ami azt is jelenti, hogy könnyen el lehet tévedni a hatalmas választékban. Szerencsére nem kell aggódni, mivel már vannak olyan jól bevált gyártók és termékek, amelyekben biztosan nem fogunk csalódni. 

 

A sarkokhoz és élekhez például speciális gépekre és csiszolószerszámokra lesz szükség. Továbbá az sem mindegy, hogy pontosan milyen sorrendben haladunk, hiszen a tökéletes felülethez elengedhetetlen a pontosság és a hatékonyság.

 

Az első lépés általában mindig az, hogy eltávolítsuk a mélyebb karcolásokat egy alacsonyabb fordulatszámú sarokcsiszoló segítségével, amire egy tépőzáras csiszolókorongot helyezünk (ajánlott a 80-as szemcseméret). Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet egy speciálisabb csiszolókorong is, aminek a szemcsemérete már lehet 280/400 is. Ezekről azt érdemes tudni, hogy piramis alakúak, ami kiemelkedő hatékonyságot nyújt a felületkezelésben.

 

A karcolások eltávolítása után jön a polírozás

 

Ha az előbbiekkel végeztünk, akkor jöhetnek a finomabb munkálatok. Itt is először alacsonyabb szemcsemérettel kezdünk (60), majd úgy haladunk a nagyobb felé (180). A maximum fordulat/perc, ami ajánlott, az a 900. Erre azért van szükség, hogy a fémlemez ne melegedjen fel és ne sérüljön meg vagy deformálódjon.

 

A művelet nem egyszerű és nem is rövid, de a megfelelő eszközökkel és kiegészítőkkel sokkal könnyebben lehet elvégezni az egészet.

 

Nem mindegy, hogy mivel dolgozunk

 

A csiszolás, polírozás egy elég kényes művelet is tud lenni. Nagymértékben függ a végeredmény a választott szerszámtól. Ezért is fontos, hogyha van rá lehetőségünk, mindig a minőségi termékek között válogassunk. Ezek sokkal hatékonyabbak, gyorsabbak és az élettartamuk is hosszabb, mint a többi megoldás esetében. A fenntartásuk is kisebb, mivel kevesebb meghibásodással fogunk találkozni az évek alatt.

 

A felületkezelés legfontosabb “mérőszáma” a végeredmény. Igazi minőséget csak prémium termékekkel lehet elérni, amelyekből szerencsére ma már egyáltalán nincs hiány, bárki számára elérhetőek.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!