A konténeres sittszállítás számtalan helyzetben nyújt megoldást. Lehet az lomtalanítás, építkezés, felújítás vagy más olyan munkálat, ami rengeteg hulladéktermeléssel jár. Ezeket minél hamarabb, hatékonyan el kell szállítani, mivel idővel nemcsak a környezetre lesz rossz hatással, de a munkavégzésre is.

 

Miért éppen a konténer?

 

A konténerrendelés kiváló megoldást nyújt arra, ha nagy mennyiségű hulladéktól kell megszabadulni minél hamarabb. A sittszállításnak nagy előnye van, és már a főváros összes kerületében elérhető ez a módszer. Azonban van pár tényező, amire oda kell figyelni rendelés előtt. Ilyen például a konténer elhelyezése. Ha van udvar, az tökéletes, mert ott könnyedén le lehet rakni. Ahhoz, hogy bejusson oda a teherautó, a kapubeállónak legalább 3 méter szélesnek és 3 méter magasnak kell lennie, hogy minden zökkenőmentesen történjen.

 

 hirdetes_300x300  

Ha viszont nincs kert vagy olyan belső terület, ahol elhelyezhető a konténer, akkor csak a közterület lehet megoldás. Fontos, hogy ebben az esetben a megrendelőnek kell beszereznie egy közterület-használati engedélyt. Nem kell megijedni, az ügyintézés gyors és egyszerűen elvégezhető. Csupán az illetékes önkormányzathoz kell elmenni, és pár perc alatt meg is kapjuk a szükséges engedélyt. Ha mindez megvan, akkor már tényleg felkészültünk a konténer fogadására.

 

A rendeléshez négy fő információra van szükség. Az első az, hogy megadjuk a rendelni kívánt konténer méretét. Itt érdemes egy-két köbméterrel nagyobbat kérni, mint amire elsőre gondoltunk, hogy garantáltan az összes hulladék beférjen a tárolóba. A következő két információ a szállítási cím, ahová a konténert kérjük, valamint az időpont, amikorra érkezzen a konténer. Végül pedig egy pontos leírást kell adnunk a hulladék fajtájáról. Ez azért fontos, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül a tárolóba, nem szállítható minden anyag.

 

Mit lehet a konténerbe rakni?

 

Ha sittszállításról van szó, akkor minden felújítás, építkezés alatt keletkező hulladék belerakható a konténerbe. Ilyen például a vakolat, a törmelék, a sitt, az áthidaló elemek, a gipszkarton, az álmennyezet, a csempe, a tégla, a szigetelés, a burkolatok, valamint a beton, fa- és fémdarabok. Lomtalanításnál is számíthatunk a konténerre, mivel berendezési tárgyakat, bútorokat, antennákat, könyveket, ruhákat, elektronikai cikkeket, ágykeretet is el lehet így szállítani.

 

Kerüljük a veszélyes hulladékot

 

Van pár anyag, ami semmilyen körülmények között sem kerülhet bele a konténerbe. Ilyen például az olaj, az akkumulátor, a szárazelem, az autó és teherautó-gumi, az olajos rongy, valamint a festékek, tinták, gyanták, más vegyi anyagok és még az eternit csövek is.

 

A rendelés során mindig alaposan tájékozódjunk arról, hogy mégis mi az, ami szállítható. A veszélyes hulladékot kezeljük külön, arra is van megoldás, de az nem a konténeres sittszállítás lesz.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!