Fedezd fel fővárosunk egyre csak virágzó koktélkultúráját úgy, mint a turisták! Felejtsd el a pancsolt, rossz minőségű keverékeket, és próbáld ki az igazán minőségi italokat, melyek a helyi koktélmesterek fantáziáját és keze munkáját dicsérik.

 

Hazánk izgalmas, vibráló fővárosa nemcsak az odalátogató turistáknak nyújt szabadidős, kulturális és gasztronómiai lehetőségeket, hanem az ott lakók is előszeretettel használják ki minden szegletét. Szinte nincs is olyan kerület, ahol ne találnánk egy-egy patinásabb, valamilyen tulajdonsága miatt különleges helyet, ilyen például a Neverland, mely szabadulószoba és koktélbár is egyben.

 

Budapest és a koktélozás

 

 hirdetes_810x300  

Ugyan sok mindenkinek Budapestről a híres romkocsmák vagy a történelmi kávéházak jutnak eszébe, a város koktélkultúrája is fejlődőben van. Sőt, több évtizedes hagyományra tekint vissza, még ha ez keveset hangsúlyozott is a főváros történelmében. A kétezres évek elején a koktélozás reneszánsza köszöntött be ezen a környéken, köszönhetően az ide települő koktélmestereknek, akik a külföldi trendeket egyre gyorsabban és hatékonyabbak hozták el a helyi közönségnek. Meg is lett az eredménye, rengeteg stílusú hely nyílt az elmúlt húsz évben, így mindenki megtalálja a hozzá és társaságához, valamint az ünnepelendő alkalomhoz illő legjobbat.

 

Koktélozzunk – de mikor?

 

Igazából bármikor, de persze nem hagyjuk ennyiben a választ, az alábbiakban hoztunk néhány ötletet arra vonatkozóan, hogy milyen alkalmakkor érdemes beülni egy-egy koktélbárba Budapesten.

 

  • Születésnap – ha nagyobb társasággal érkeztek, érdemes előre foglalni az asztalt vagy különtermet, de egy koktélos helyen a csapat minden tagja megtalálhatja a számítását, és még a sörösök, borosok sem kell, hogy távol maradjanak.
  • Első vagy második randi – ha egy különleges stílusú hellyel szeretnénk emlékezetessé tenni az első randevúk egyikét, kiváló választás.
  • Diplomaosztó – vagy épp középiskolai ballagás, hiszen az oklevél, bizonyítvány megszerzése nagy mérföldkő mindenki életében, melyhez elegáns ünneplést illik csapni.
  • Csapatépítő – egyes koktélbárok tematikájuknál fogva csapatépítőre érkező cégeket is megvendégelnek.

 

Budapest és az ország ihlette koktélok

 

Mert hogy bizony ilyen is létezik már, hála a tanult és igen kreatív magyar koktélosmestereknek! Nemcsak a turistáknak ajánlott, hanem hazánk fiai is kipróbálhatják ezeket a hazai ízeket.

 

  • Rubik-kocka koktél, melyet a híres találmány ihletett, és fűszeres rumot, limelevelet, falernum szirupot és narancslikőrt tartalmaz.
  • Bluebeard, ami Opera magyar ginből, &T magyar tonikból, levendulából, citromból és grenadine-ból áll.
  • Budapest Mule, ami a Moscow Mule mintájára készült, de ebben Unicum Szilva, likőr, citromlé és gyömbér van.

 

Ha legközelebb nincs ötleted, hol gyűljetek össze a barátokkal, válassz egy helyi koktélbárt!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!