Az öregedés folyamata mindannyiunkat elér, de néhányunkon csak később látszanak meg nyomai. Ahhoz, hogy fiatalos és egészséges bőrünk sokáig megmaradjon, nemcsak a genetika járul hozzá, hanem mi is tehetünk érte.

 

Az öregedés elleni harc küzdelmes, de ha megismerjük a bőr szerkezetét felépítő összetevőket és a végbemenő folyamatokat, akkor könnyebb lesz a friss és üde arcbőr hosszú távú fenntartása. A tudatos tervezést kiegészíthetjük olyan arcfiatalító és bőrmegújító kezelésekkel, melyeket többek között az Aesthetica Orvosi Központban is végeznek a szakemberek. A szinte fájdalommentes beavatkozások segítenek a ráncok eltüntetésében, de egyaránt alkalmasak fiatalkori prevencióra.

 

Kollagén a feszességért

 

 hirdetes_300x300  

A bőr, mint az emberi test legnagyobb szerve, megfelelő gondoskodással és előrelátással sokáig szép és esztétikus marad. A feszességet és rugalmasságot a szervezetben található kollagén adja, mely bőrünkben rostok formájában, egyfajta rács alakzatot alkotva támogatja és feszíti a bőrt. A külső hatások kivédésére is szolgáló rugalmas anyag sajnos az idő múlásával merevedik, így az alátámasztás hiányában bőrünk megereszkedik.

 

Szervezetünk folyamatos változáson megy keresztül, így a kollagéntermelés is egy idő után csökkeni kezd. Méghozzá elég korán, már 25 éves kortól beindul ez a folyamat. A kollagén szintjének fenntartása érdekében többféle kezelési lehetőséget is kínálnak a klinikák, így ha időben kezdjük a megelőzést, sokáig maradhat fiatalos az arcbőrünk.

 

Elasztin a rugalmasságért

 

A kollagénhez hasonlóan fontos eleme a bőr szépségének az elasztin. Ez a fehérje biztosítja ugyanis a rugalmasságot, így ennek az anyagnak köszönhető, hogy a bőr összenyomódása, húzódása nem hagy maradandó nyomot testünkön. Egy idő múlva azonban az elasztin mértéke szintén fogyásnak indul a szervezetünkben, ekkor kezdenek el kialakulni a ráncok.

 

A folyamat megállíthatatlan, azonban elodázható a fehérje pótlásával. Ebben az esetben is érdemes már fiatal korban elkezdeni a megelőző kezelések alkalmazását, így biztosíthatjuk, hogy idősebb korban induljon be a látványos ráncosodás.

 

Miért fontos a hidratálás?

 

A hidratáltság nemcsak a bőrünk szempontjából fontos, hanem egész szervezetünk működésére kihat. A bőrünk hasonlóan reagál a vízhiányra, mint a testünk, így hamar észrevehető, ha a vízmegkötésért felelős hialuronsav mennyisége csökken.

 

A hialuronsav természetes módon megtalálható a szervezetben, hatására a bőr feszesebb és üdébb hatású. A bőrápolási termékekben megtalálható hialuronsav az esztétikai kezelések során is pótolható. Segítségével a bőr megőrzi nedvességtartalmát és hidratáltságát. 

 

A fiatalos bőr megőrzéséhez nélkülözhetetlen, hogy napi 2-3 liter vizet fogyasszunk, használjunk hidratáló krémeket, kerüljük az erős és hosszú ideig tartó UV-sugárzásnak való kitettséget! Mindezek mellett pedig gondoljuk át a prevenciós jellegű arcfiatalító és bőrmegújító kezelések igénybevételét is!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!