Az OKJ megszűnését követően megváltozott a szakképzés rendszere, sokan nem ismerik még ki magukat ebben: mit és hol lehet tanulni? Hogyan lehet gyorsan új szakmát szerezni? Ehhez hoztunk egy kis segítséget, és bemutatjuk az egyik legnépszerűbb tanfolyamot is.

 

Online vagy jelenléti oktatás?

 

Vannak olyan szakmák, amelyek igen népszerűek, az informatika témNakörében szinte csak ilyennel találkozunk. Nem csoda, hogy megnőtt az informatikai képzések iránti kereslet a TanfolyamGURU.hu oldalán is.

 

 hirdetes_810x300  

Itt egy helyen találjuk meg az országban indított, iskolarendszeren kívüli szakmai képzéseket, amelyeknek főbb jellemzője, hogy gyorsan – akár pár hónap alatt – elvégezhetők, de cserébe önköltségesek.

 

További előnyük még, hogy nem mindegyik igényel jelenléti oktatást, sok olyan tanfolyam elérhető, amelyet online is el lehet végezni. Ezek a képzések nagyon közkedveltek, hiszen sokkal kevesebb idő- és energiabefektetéssel járnak.

 

Nem kell elkéredzkedni a munkahelyről, szabadságot kivenni, utazni, végigülni a 45 perces órákat, este sötétben hazabotorkálni. Ehelyett kényelmesen tanulhatunk otthonról, biztonságos körülmények között.

 

Főleg az informatikai képzések iránt érdeklődőknek jön jól, hogy online tanulhatnak, hiszen ők eleve a számítógépek, internet világában élnek, itt ismerik ki magukat. Az órán elhangzottakat egyből le is tudják ellenőrizni a gépükön, a gyakorlati feladatokat azonnal meg tudják csinálni. Sokan ezért is választanak az Informatika és távközlés szakmacsoportból képzést.

 

A multimédia-fejlesztő tanfolyam előnyei

 

Nagyon népszerű például a multimédia-fejlesztő tanfolyam a fiatalok körében, amely szintén elvégezhető online – ennek részleteiről a TanfolyamGURU.hu oldalán lehet bővebb információt szerezni. Az órák hetente kerülnek megtartásra, 4×45 perc időtartamban.

 

A tananyag pedig igen izgalmas! Mit is csinál egy multimédia-fejlesztő? Nos, elsősorban vizuális és auditív elemeket állít elő honlapokra: képet szerkeszt, videót vág, hanganyagot hoz létre. Nagyon sokrétű a tevékenység, amit folytat.

 

A munkához szükségeltetnek programozási ismeretek, sajnos enélkül a tanfolyam sem kezdhető el. De az informatikai képzések között találunk olyat, amelynek során ez a tudás is megszerezhető a felnőttképzés keretein belül is.

 

A Multimédia-fejlesztő tanfolyam elvégzése után képesek leszünk a weboldalak felhasználói felületén grafikai tervek elkészítésére és implementálására, valamint szöveg-, kép-, hang- és videótartalmak létrehozására, alkalmazására.

 

A szakmai képzés és a bizonyítvány

 

Ennek a tanfolyamnak a végén is szerezhető szakmai bizonyítvány, de csak akkor kapjuk meg, ha levizsgázunk a tanultakból egy független vizsgaközpontban. Erre az országban bárhol van lehetőség, a szakmai oktatók segítenek a jelentkezésben.

 

Ezt követően pedig kereshetünk magunknak egy jól fizető állást multimédia-fejlesztőként. És biztosan nem mondunk újat: e szakemberek iránt nagyon nagy a kereslet, és a fizetésre sem lehet panasz!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!