Amint valaki szülővé válik, a legfontosabb dolog számára a gyermeke biztonsága lesz. Ezért is szerezzük be szinte elsőként az autós gyerekülést, amelyet hiába a védelem biztosítására terveztek, sajnos gyakran hallhatunk olyan balesetről, amely során kisgyermek vesztette életét, mindezt azért, mert a szülők nem voltak körültekintőek a választásnál.

 

Ezért is kiemelten fontos, hogy tisztában legyél a jelenleg kapható modellek által nyújtott funkciókkal, és a különböző gyermekméreteknek megfelelő típusaikkal, amelyhez a mai cikkünkkel igyekszünk segítséget nyújtani.

 

A választás szempontjai

 

 hirdetes_810x300  

Ahhoz, hogy a gyermeked számára legideálisabb autós gyerekülést találhasd meg, mindenképpen figyelembe kell venned a kicsi korát, a súlyát és a magasságát. De emellett fontos szempont még az is, hogy a kiszemelt ülés állítható biztonsági övvel rendelkezzen, mint ahogy az a Babakocsi Mánia Avionaut COSMO hordozói esetében is megfigyelhető.

 

Abban az esetben ugyanis, ha az öv vagy az ülés túl szűk, akkor az a kényelem rovására mehet. Ha viszont túl szélesek/lazák, akkor nem fognak kellő védelmet nyújtani a gyerkőc számára, ergo maga az ülés balesetveszélyes lesz.

 

Továbbá nem szabad megfeledkezned arról sem, hogy a gyerek feje ne legyen magasabban, mint az ülés háttámlája! Végül pedig még arra hívnánk fel a figyelmedet, hogy a 2001 előtti járművek esetén nagyobb az esélye annak, hogy nem tudod bekötni a babahordozót, mivel az öv nem megfelelő hosszúságú. Ezért is javasolják a szakértők inkább a bázissal ellátott modellek használatát.

 

No, de mit is jelent ez pontosan?

 

Az Isofix egy olyan könnyen kezelhető rögzítési rendszer, amelynek a speciálisan kialakított váza elnyeli az ütközésből eredő energiák nagy részét, a talp pedig az autó karosszériájához erősíti a gyerekülést, és együtt mozog az autóval. Ez alól természetesen kivételt képez egy esetleges baleset, amely során az öv stabilabbá teszi a babahordozót.

 

Szinte majdnem minden típusú autóban megtalálható a bekötéséhez szükséges kis kampó, de leginkább a 2006 után gyártott modellekben. De akkor sem kell kétségbe esned, ha az autódban nem találtál Isofixes csatlakozást, mivel a bázissal ellátott gyerekülések hagyományos módon, az autóban található 3 pontos biztonsági övekkel is beköthetők.

 

Végül beszéljünk még egy picit az i-Size autós gyerekülésekről!

 

Az i-Size egy olyan újonnan kialakított szabvány, amely esetében a gyerekeket nem a súly szerint, hanem a magasság szerint csoportosítják. Ezt alapul véve pedig hosszúság szerint 3 fő kategóriába osztják az üléseket: 40-85 cm, 80-105 cm, 105-135/150 cm.

 

Megfelel a szabványnak az Avionaut COSMO hordozó is, amely 0-1 évesek számára készült, és belsejében egy kivehető betét található a kényelmes utazás érdekében. Iso-fix talppal vagy biztonsági övvel lehet rögzíteni a kocsihoz.

 

Reméljük, hogy ezek alapján az információk alapján már könnyebb lesz megcélozni a vásárlás során a kívánt darabot. Ha mégsem, akkor nyugodtan fordulj a fentebb említett webáruház munkatársaihoz, akik szíves-örömest segítenek.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!