Mielőtt rátérnénk a lényegre, érdemes egy-két tényt tisztázni. A környezetvédelem napjaink egyik leginkább kirakatban lévő kérdése, vagyis inkább problémája. Mert Földünk helyzete nem áll túl jól sajnos. Ha ez így megy tovább, visszafordíthatatlan problémákat okozunk saját magunk és környezetünk számára is.

 

Helyette cselekedjünk! Mégpedig most, hiszen nincs időnk a késlekedésre. A Cup Revolution kínálatában szereplő RevoCup felhasználása például egy nagyon jó irány, de erről majd egy kicsit később írunk.

 

Ha az elhatározás már megvan

 

 hirdetes_300x300  

Nincs mese, valamit tennünk kell az élhető jelenért és jövőért. Hogyan tovább? Merül fel legtöbbünkben a kérdés. Az első és legfontosabb lépés a tájékozódás – miképpen tehetünk e nemes célért? Hiszen azt nagyjából tudjuk, hogy emberek milliói élnek megfelelő minőségű ivóvíz vagy éppen tiszta levegő nélkül. Ez csak a jéghegy csúcsa, de mi magunk hogyan járulhatunk hozzá a jobb életért? Vegyünk néhány példát erre:

 

  • Spóroljunk az energiával! Mire ez az energia (például áram) „odaér” az otthonunkhoz, környezetünket számos sokkhatás éri.
  • Igyekezzünk minél kevesebb vizet használni! A Föld ivóvíz készlete nem kimeríthetetlen, így jobb odafigyelni rá.
  • Használjunk környezetbarát termékeket! Sokszor alig érezhetően drágábbak, így tényleg csak a mi döntésünk.
  • Ha kertes házban lakunk, ültessünk az udvarunkba fákat! De akár számos hasonló akcióba lehet betársulni, amelyek közterületen zajlanak. A fa levegőre gyakorolt pozitív hatását nem is kell ecsetelni. 
  • Szelektíven gyűjtsük a szemetet! Ma már gyakorlatilag országszerte elérhető a háztartási hulladékgyűjtés ilyen formája.
  • Részesítsük előnyben az újrahasználható termékeket eldobható társaikkal szemben!
  • Ismerkedjünk meg a közelebbről a újrahasznosítással! Egy jó példa: a kávézaccnak nagyon örülnek növényeink, csak bele kell kevernünk a földjükbe. Főztünk belőle egy ízletes kávét, és ugyanezzel tápanyagot is biztosítottunk virágainknak. Két legyet egy csapásra.

 

Mit tud a RevoCup rendszere?

 

Ha elkötelezzük magunkat az újrahasználható poharak mellett, számos előnyével szembesülünk. Olyan alapanyagokból készülnek, amelyek tartós, akár 500-szoros használatot tesznek lehetővé. A gyártás teljes egészében Magyarországon történik. Már ezzel is teszünk a környezetünkért, hiszen kevesebbet utaznak a felhasználási helyig, így kisebb a kibocsátott szennyezés.

 

A RevoCupok rendszere országszerte elérhető. Ráadásul a hálózat maga dinamikus bővülést mutat, így nem kell minden eseményen (focimeccs, koncert stb.) új poharat megvásárolni. A RevoCup visszaváltása után kapott token bármely Cup Revolution partnernél beváltható egy új, tiszta pohárra.

 

Hogyan működik?

 

  • Első italunk rendelésénél egy egyszeri pohárdíjat kell kifizetni. Ennek fejében RevoCupból fogyaszthatjuk el innivalónkat.
  • Innentől indul be az egész lényege. Ha kiürült a poharunk, csak vissza kell vinnünk a pulthoz. Itt kérésünknek megfelelően tiszta RevoCupot vagy helyettesítő tokent kapunk cserébe.
  • Bármelyik partnerhelyen a tokenért újból RevoCupban szolgálják fel a megrendelt italunkat.

 

Ennyire egyszerű az egész. Már ezzel is komoly részt vállalunk a bolygónk védelméért zajló küzdelemből.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!