Az otthonok szigetelése alapvető fontosságú a kényelmes élettér kialakításában és az energiahatékonyság javításában. Az új építésű házak esetében már a tervezés során számolnak vele, a régebbi építésű épületeket pedig gyakran utólagosan szigetelik.

 

Mi jellemzi az üveggyapotot és a kőzetgyapotot?

 

A Káplár fatelep szigetelőanyagainak választékában megtalálhatod az üveggyapotot és a kőzetgyapotot többféle vastagságban. Mindkettő hosszú élettartamú, tűzálló és alacsony hővezetőképességű anyag. Hatékonyan megtartják a hőt, ezáltal télen csökkentik a fűtési, nyáron pedig a hűtési költségeket. 

 

 hirdetes_810x300  

Az üveggyapot az egyik legelterjedtebb szigetelőanyag a világon. Könnyű és egyszerűen kezelhető, így ideális a ház hővédelmének javítására. Mivel jelentős részben újrahasznosított üvegből készül, hozzájárul a keletkező hulladék csökkentéséhez is. Mivel a ház szigetelését hosszú évekre tervezik, ezért olyan anyagra van szükség a kivitelezéshez, ami tartós. Az üveggyapot tökéletesen megfelel ennek a kritériumnak is. 

 

A Knauf szigetelőanyagok tulajdonságai

 

A Knauf német vállalat világszerte ismert a különböző építőipari termékeiről. Üveg- és kőzetgyapot anyagai hatékonyak az épületek hő- és hangszigetelésére. A termékeik különféle vastagságokban és sűrűségekben érhetőek el, melyek közül az adott projekthez legmegfelelőbbet érdemes választanod. 

 

Milyen feladatokra alkalmas a Knauf Naturoll Pro 039?

 

  • A Knauf Naturoll Pro 039 kifejezetten alkalmas tetőtér szigetelésére, hiszen könnyen alkalmazható a nehezen elérhető területeken is. Az alkalmazása során fontos, hogy a tetőfelület tiszta legyen, és érdemes kijavítani a repedéseket, lyukakat, hogy ne juthasson nedvesség az anyaghoz. Mivel az üvegszálak irritálóak lehetnek, amikor ezzel az anyaggal dolgozol, védőruházatot, maszkot és kesztyűt célszerű felvenned.

 

  • A falak hőszigetelésére, az energiafelhasználás csökkentésére is alkalmazhatod. Ebben az esetben a megfelelő méretű és vastagságú paneleket a falra ragasztóval tedd fel, majd rögzítőelemekkel erősítsd meg. 

 

  • A belső falakba építve ideális az egyes helyiségek közötti hangszigetelésre is, mivel nemcsak hő-, hanem hangszigetelő tulajdonsággal is rendelkezik. Dupla réteg üveggyapotot használva növelheted a hatékonyságot. Gipszkarton fal esetén a tartószerkezet közé tedd az üveggyapotot, mintegy szendvicsszerkezetet képezve, majd az üveggyapot rétegek után tegyél gipszkartont, így hermetikusan elzárhatod azt a belső tértől.

 

  • Padló alatti hőveszteség csökkentésére is hatékony, ha padlószigetelésként alkalmazod. Ebben az esetben a megtisztított, régi padlóburkolatra helyezd rá az üveggyapotot, majd burkold be az újjal. 

 

A ház szigetelése tehát sok szempontból fontos, hasznos tevékenység, és ha szakszerűen történik a kivitelezés, akkor rövid idő alatt meg fog térülni a ráfordított költség.

 

(x)

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!