Az adventi időszakban többet vagyunk a konyhában, szóval érdemes itt is gondoskodni az ünnepi hangulatról. A feldíszített helyiségben a főzés és a sütés is hangulatosabb. Mutatunk néhány praktikus ötletet, amelyek jól jönnek a dekorálás során.

 

Ami az ünnepi konyhai dekort illeti, a bögrék és a tálak fontos szerepet kapnak. Színes és részletgazdag változatokat célszerű beszerezni, amelyek a hideg téli napokon meghitt hangulatot teremtenek. Továbbá arra is figyelni kell a választás során, hogy kiváló minőségűek legyenek. Hol lehet különleges darabokat beszerezni? A DekorPlaza.hu oldalán karácsonyi bögrék, tálak széles választéka található, érdemes megnézni a kínálatot.

 

Fontos, hogy az ünnepi hangulat a konyhában is éreztesse hatását

 

 hirdetes_810x300  

A dekorálás során a konyha sok esetben mostohagyerek, pedig kiemelt figyelmet érdemel. Ha a bejárattól a fürdőszobáig mindent feldíszítünk, akkor miért pont ez a helyiség maradna ki? Itt nemcsak a készülődés, de az ünnepnapok alatt is sok időt töltünk.

 

A dekorálás során figyelni kell a színekre, a formákra, a fényekre és az illatokra egyaránt. Ebben az időszakban olyan nincs, hogy túl sok dísz, érdemes kísérletezni, de az összkép harmóniájára azért célszerű figyelni. Bátran be lehet vonni a családtagokat is a díszítésbe. Most pedig következzen néhány praktikus ötlet.

 

A feldíszített konyha mindenki számára örömet okoz

 

Egyszerűen készíthető ünnepi dísz a konyhapultra. Ehhez egy karácsonyi tálra lesz szükség, amelybe tobozokat, csillagánizst, szárított narancsszeleteket és fahéjrudat kell tenni. Könnyen elkészíthető, ízléses dekoráció, amely garantáltan elnyeri mindenki tetszését. Kevesen gondolnak rá, de a konyhaszekrények ajtajai tökéletes helyet adnak a dekorálásra. Lógatható fel rá fenyőkoszorú, gömb és fényfüzér is. 

 

Az ablakokról sem szabad megfeledkezni. A függönyt le lehet cserélni karácsonyi változatra. A párkányokra érdemes mécseseket, karácsonyi figurákat (hóember, rénszarvas, diótörő) helyezni. A függönykarnisra pedig rögzíthetőek girlandok és gömbök. LED-es ablakdíszeket is lehet használni, amelyek sötétedés után mutatnak igazán jól. Az ablaküveg pedig dekorálható sablon segítségével dekor spray-vel, amellyel különleges téli hangulat teremthető.

 

A lakás minden szeglete díszbe öltözik ebben az időszakban

 

Amennyiben a helyiség méretei lehetővé teszik, akár egy kisebb karácsonyfa is helyet kaphat. Biztosan lenyűgözi majd a vendégeket ez az ötlet. Arra mindenképpen figyelni kell, hogy ne legyen útban, hiszen a többnapos ünnep alatt ezt a helyet többször felkeresik majd a családtagok, nemcsak a készülődés során van fontos szerepe.

 

Nemcsak a függönyt érdemes lecserélni karácsonyi változatra, hanem minden konyhai textíliát, például az asztalterítőt, a konyharuhát, a fogókesztyűt, a kötényt és a kéztörlőt is. Ezekkel az apróságokkal egyszerűen teremthető karácsonyi hangulat.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!