A hideg évszak beköszöntével a párásító készülékeinket is megfelelően elő kell készíteni annak érdekében, hogy a fűtési szezonban használni tudjuk őket. A karbantartási rutin elvégzésével még időben kiderül, hogy ha valamilyen alkatrész cserére szorul, és gyorsan be tudjuk szerezni.

 

Milyen karbantartás szükséges a párásító készülékek esetében?

 

Az éves felkészülés a fűtési szezonra elsősorban a készülék átfogó vizsgálatát és a tartozékok felülvizsgálatát jelenti. A BonAir.hu webáruház párásító tartozékai közül könnyen kiválaszthatjuk a szükséges alkatrészeket, amennyiben Bonair-től vásárolt készülékkel rendelkezünk, figyelembe véve a berendezés típusát. A nedvesítő betétek, víztartályok, ásványi anyag szűrő patron, ezüstrúd és más tartozékok mellett vízkőmentesítőt is találunk, melyek segítenek a párásító készülék karbantartásában.

 

 hirdetes_300x300  

Mielőtt egy újabb szezonban használni kezdenénk a párásítót,  ellenőrizzük le, hogy megfelelően működik-e. Ilyenkor a teljes eszközt át kell vizsgálni és meg kell tisztítani. A szűrőket minden új szezon kezdetén érdemes cserélni. 

 

Ahhoz, hogy hatékonyan működjön a készülék, a vízkőlerakódásokat is el kell távolítanunk. Ehhez használhatja a Boneco Calc Off vízkőmentesítőt vízzel feloldott folyadékot, pláne, ha nem szereti  az ecet szúrós szagát.  A berendezés belső részeinek tisztításakor a gyártói útmutatókat tartsuk be, a külső felületeket pedig nedves ruhával gondosan töröljük át.

 

Miért fontos a párásító készülék rendszeres karbantartása?

 

A párásítók rendszeres gondozásával és tisztán tartásával növelhetjük az eszközök hatékonyságát és élettartamát. Ugyanakkor a lakás vagy az iroda levegőjének jó minőségét is csak olyan eszközökkel tudjuk csak biztosítani, amelyek higiénikusak. Az időben elvégzett karbantartási munkával és a megfelelő kiegészítők használatával a párásítók optimálisan fognak működni a hidegebb időszakokban is.

 

Amennyiben a párásító működése során olyan rendellenességet észlelünk, amit nem tudunk megszüntetni, érdemes szakember segítségét kérni a javításhoz. Azokban az időszakokban pedig, amikor nem használjuk a berendezést, megtisztított állapotban, tiszta és száraz környezetben tartsuk.

 

Mire használhatjuk a Boneco 7017 ISS ionizációs ezüstrudat?

 

Az ezüst antibakteriális hatása révén segít megakadályozni a baktériumok és mikrobák terjedését a vízben. A Boneco 7017 ISS ionizációs ezüstrúd a vízben ezüstion áramlást idéz elő, ezáltal elpusztítja a mikroorganizmusokat.

 

A Boneco készülékek tervezése és gyártása során az ezüstrúd számára helyet alakítottak ki, így egyszerűen be tudjuk tenni a helyére. Használatával -s a rendszeres vízcserével- tiszta vizet fog párologtatni a készülék, s ezáltal egészséges levegőt bocsát ki a helyiségbe.

 

A megfelelő karbantartással tehát hosszú élettartamot biztosíthatunk az eszközeink számára, és a lakásunkban vagy a munkahelyünkön is egészséges levegőt teremthetünk.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!