Sokan a fejükhöz kapnak, ha vendégeket várnak, hiszen a házigazdának kell gondoskodni az étel és ital mellett a programokról, és a lakás tisztaságáról is. Néhány egyszerű praktika alkalmazásával azonban kevés energiabefektetéssel is jó benyomást kelthetünk. 

 

Kezdjük a takarítással!

 

A vendégek fogadására való felkészülést mindenképpen a legfontosabb teendővel, a lakás rendbetételével kezdjük, hiszen rendkívül kellemetlen lehet, ha látogatóink egy koszos, igénytelen környezetbe érkeznek. 

 

 hirdetes_300x300  

Először a közös helyiségekre, a nappalira, konyhára és fürdőszobára tanácsos koncentrálni, hiszen nagy valószínűséggel ezek lesznek azok a területek, ahol a vendégeink megfordulnak. Ha esetleg úgy látjuk, hogy már nincs időnk az esemény napjáig beszerezni a takarításhoz szükséges szereket, a Patikamra vegyiáru kínálatából online is szemezgethetünk, és házhoz is rendelhetjük a termékeket. 

 

Tegyük otthonossá a lakást!

 

Amint befejeztük a takaritást, tulajdonképpen elkészültünk a munka oroszlánrészével. Ha maradt néhány szabad percünk, pár egyszerű praktikával még hívogatóbbá tehetjük otthonunkat, például ha meggyújtunk pár illatos gyertyát, vagy hangulatos világítást kapcsolunk. 

 

Amennyiben éppen valamilyen különleges alkalmat ünneplünk, akkor feldobhatjuk a lakást pár az eseményhez illő dekorációval is. Átlagos hétköznapokon pedig az évszaknak megfelelő színű lakásdíszeket vehetjük elő. 

 

Vendégváró falatok

 

Előfordul, hogy látogatóink több óráig is élvezni fogják vendégszeretetünket, ebben az esetben pedig illik készülni étellel, vagy legalábbis pár falatkával, rágcsálnivalóval. Ha van időnk, energiánk, és léteznek olyan fogások, amiknek a főzésében sok tapasztalatot gyűjtötünk, akkor itt a lehetőség, hogy learassuk a babérokat. A vendégek biztosan szívesen fogadnak pár különlegesebb ételt, főleg, ha mi készítettük el őket. 

 

Amennyiben viszont nem vagyunk konyhatündérek, ritkán főzünk, és a megfelelő mennyiségű időnk sem biztos, hogy rendelkezésre áll, akkor maradjunk valami egyszerűnél. Senki nem fogja elvárni, hogy 3 fogásos vacsorát dobjunk össze. Teljesen elegendő lesz, ha pár különlegesebb sajtot és felvágottat tálalunk néhány bagettel, zöldségekkel, vagy valamilyen gyorsan elkészihető ropogtatnivalót, amit még melegében tehetünk az asztalra. 

 

Az italokkal szintén hasonló a helyzet, nem érdemes túlvállalni magunkat, és megpróbálkozni olyan italok elkészítésével, amiket még soha nem kóstoltunk. Nyáron egy kellemesen hideg limonádéval, télen pedig egy nagy bögre teával is mosolyt fogunk tudni csalni vendégeink arcára.

 

Az együtt töltött idő a lényeg

 

Látogatóinkat várva könnyen feszültekké válhatunk, ha az előttünk álló rengeteg teendőre gondolunk. Ha viszont megpróbálunk inkább pár egyszerübb, okos megoldásnál maradni, jócskán megkönnyítjük a saját dolgunkat. A vendégek végtére is azért érkeznek, hogy időt töltsenek velünk, egy szép estét pedig könnyen beárnyékolhat, ha a készülődés során túlhajtjuk magunkat.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!