Rásegítenél a fürdőszobád fűtésére? Vagy egy kis melegre van szükség valamelyik helyiségben? Netán még nem kapcsolt be a központi rendszer? Akkor használj olajradiátort! A mai modern eszközökre már nem igaz az az állítás, hogy falják az áramot. Korszerűen működnek, csak elektromos hálózatra van szükség. Igaz, hogy nem elsődleges fűtésként érdemes üzembe helyezni, de kiegészítő opciónak tökéletes.

 

Napjainkban egyre fontosabbá vált a fenntartható fűtéstechnológia, ezért számtalan árammal működő eszköz kínálkozik. Böngéssz az interneten, vess össze több lehetőséget, és válaszd azt, ami ár-érték arányban leginkább megéri! Az Elektromoskonvektorok.hu ajánl olajradiátorokat éppúgy, mint konvektorokat vagy kandallókat, illetve infrapaneleket.

 

Érvek az olajradiátor mellett

 

 hirdetes_810x300  

Klasszikus fűtési típusnak számít, de ne csak legyints rá! Mindig jól jöhet, ha van egy működőképes olajradiátorod. Tegyük fel, hogy még nem indult be a fűtési szezon vagy elromlott a kazánod. Átmenetileg segítségedre lehet egy árammal működő, olajat felhevítő fűtőtest. Miért?

 

  • Azért, mert biztonságos és hordozható (görgőkkel felszerelt lábakon áll), így a lakás bármely részére magaddal viheted.
  • Több fokozata van, így az adott terület méretéhez illesztheted, hogy mekkora teljesítményre van szükséged.
  • Nem bocsát ki káros anyagokat, és még a szén-monoxidtól sem kell tartanod!

 

Működési technológia

 

Az olajradiátorokban elektromos fűtőbetét található, ami az olajat melegíti az eszközökben. Ennek eredményeként egyenletes, kellemes hőérzetet biztosítanak. Tiszta és szagmentes a működésük. A bennük található fűtőanyag nem használódik el. Gyorsan felmelegszenek és hatékonyan fűtenek, sőt még tartják is a meleget. Ma már egyre korszerűbb típusok léteznek, ezért a rendszeres üzemelés sem okoz túl nagy energiafelhasználást. 

 

Fontos azonban, hogy a felfűtendő helyiség méretéhez válaszd a megfelelő gyártmányt! Az említett Elektromoskonvektorok.hu oldalán a fűtőtestre kattintva például meg tudod adni az otthonod alapterületét, belmagasságát és a szigeteltség fokát. Így a számodra leginkább megfelelő eszközt vásárolhatod meg.

 

Hosszú élettartam

 

Nem egy-két évre ruházol be, ha olajradiátort vásárolsz. Ezt már a garancia is mutatja, hiszen minimum 10, de akár 15-20 évre is megkapod, attól függően, hogy milyen típust választasz. Minimális a meghibásodás esélye, és a karbantartással sem kell bajlódni. 

 

Elmondhatjuk, hogy ha hosszú távra keresnél alternatív fűtési lehetőséget, ez az egyik legjobb megoldás! Könnyű a beüzemelése, bárhová gyorsan át tudod gördíteni, gyorsan felmelegíti az adott teret, és még a hőt is tartja. Persze a házad/lakásod szigetelése egyáltalán nem mindegy, ez nagyban befolyásolja a működés hatékonyságát. Válassz olyan gyártmányt, ami leginkább illeszkedik az otthonod paramétereihez!

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!