Sokan szeretnek manapság kisfilmeket készíteni, akár magáncélból, akár azért, hogy feltöltsék azokat a közösségi média felületeikre. Ha még nem találtad meg azt az eszközt, amellyel a legmagasabb minőségben dolgozhatsz, akkor olvasd el a cikkünket, mert egy szuper tabletet mutatunk be benne!

 

Egy – vagyis két – lenyűgöző tablet

 

Nem is árulunk zsákbamacskát, és már most leírjuk, melyik készüléket ajánljuk figyelmedbe: ez az iPad Pro 2022, amely a CoolMobile.hu oldaláról is megrendelhető. Igazán különleges eszközről van szó, hiszen két változata is megjelent – némi különbség található is köztük.

 

 hirdetes_810x300  

Létezik egy kisebb, 11 inches kijelzőjű iPad Pro 2022 és egy nagyobb, amelynél a kijelző átmérője 12,9 inch. Az előbbi 247,6 x 178,5 x 5,9 mm-es, a súlya 466 gramm, az utóbbi 682 grammot nyom, méretei: 280,6 x 214,9 x 6,4 mm. Ami elképesztő: mindkettő igen vékony!

 

A kijelzők között található még más különbség is: a 11 inches Liquid Retina IPS LCD technológiával készült, míg a nagyobbikon Liquid Retina XDR mini-LED technológiát találunk. A kisebbik iPad Pro 2022 felbontása 1668 x 2388 képpont, a másik verziónál ez 2048 x 2732.

 

Ezeket leszámítva minden másban megegyezik a két modell, be is mutatjuk, mi mindenre képesek!

 

Videózás, fényképezés a csúcsra járatva

 

Ha azt mondjuk, hogy az eszköz legnagyobb előnye, hogy csúcsminőségű képeket és videókat készít, akkor nem járunk messze az igazságtól. Ugyanis az iPad Pro 2022 két hátoldali kamerájával – az egyik egy 12 MP-es széles látószögű kamera, a másik egy 10 MP-es ultraszéles látószögű egység – remek 4K-s videókat készíthetünk, aminek a tömörítése ProRes-szel történik.

 

Mit jelent ez? Az Apple ProRes funkciója optimalizálja a videók méretét, a minőség azonban megmarad. Sőt! Szerkeszteni is könnyebb ezáltal az elkészült munkákat, és a készüléken is több hely marad más dokumentumok számára.

 

A minőségi videókészítéshez hozzájárul még az öt stúdióminőségű mikrofon és a Dolby Atmost is támogató, négy hangszórós hangrendszer és természetesen az olyan extrák is, mint a Quad-LED dual-tone vaku. Adott a filmes mód és a gyro-EIS képstabilizátor is.

 

Elöl egy ultra­széles látó­szögű 12 MP-es kamerát találunk, amelynek látószöge 122 fok. A Rivaldafény funkcióval és a portré móddal csodás szelfiket készíthetünk Facebookra. A TrueDepth kamerarendszer is része az eszköznek, a zárolás feloldását szolgálja, ugyanis az iPad Pro 2022-n van Face ID.

 

További pozitívumok

 

Persze számos jó tulajdonsága is van még ennek a tabletnek, például nagyon gyors Wi-Fi- és mobilnet-kapcsolatot nyújt. A gép kompatibilis az Apple Pencilek mindegyikével, a Magic Keyboarddal és a Smart Keyboard Folióval is, így elmondhatjuk, hogy munkavégzéshez is ideális.

 

M2 chip, 8 magos CPU és 10 magos GPU van benne, valamint 16 magos Neural Engine, amely kimondottan gyorssá teszi az eszközt. Ha tehát a konzoljátékok szerelmese vagy, akkor is bátran választhatod, nem fogsz csalódni.

 

Tekintsd meg az iPad Pro 2022 további jellemzőit a CoolMobile.hu oldalán, ahol hasznos kiegészítőket is vásárolhatsz a készülék mellé!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!