Amikor családi ház építése vagy felújítás esetén a kerítés kérdése kerül szóba, sokan voksolnak a hagyományos fakerítésekre, holott manapság más, hasonló kinézetet biztosító alternatívák is szóba jöhetnek.

 

Egy új fakerítés természetes szépsége semmihez sem fogható, azonban néhány év elteltével karbantartás hiányában az esztétikus kinézet fakulni látszik, és az eredeti állapot visszaállítása rengeteg munkával, vesződséggel jár.

 

Szereted a fa természetes szépségét, de szívesen elcserélnéd olyan anyagra, amely nem igényel rendszeres gondoskodást, újrafestést? Az alumínium famintás kerítés lesz megfelelő választás számodra. Hogy milyen előnyöket élvezhetsz, ha ez mellett döntesz, azt cikkünkből megtudhatod!

 

 hirdetes_300x300  

Dekoratív fahatású alumíniumkerítés

 

Sokan ragaszkodnak még ma is a fa természetes szépségéhez, és választják emiatt a fakerítéseket, azonban jó, ha tisztában vannak vele, hogy létezik ennek egy nagyszerű alternatívája, ami túlszárnyalja. A famintázatú alumíniumkerítések megszólalásig hasonlítanak a fakerítésekhez, és számos előnyt kínálnak azzal szemben. És bár az áruk elsőre túlzónak tűnhet, érdemes komplexen, a megtérülés szempontjából megnézni őket.

 

Vizsgáljuk meg a háztulajdonosok szemszögéből, vegyük alapul az 5 legfontosabb tényezőt, ezek: a költségek, a karbantartási igény, a telepítés egyszerűsége, a magánélet védelme és megjelenés, a stílus.

 

Az alumíniumkerítés olcsóbb?

 

A kerítésépítési projekt ára a Kerítés Profilnál is az anyag- és munkadíjaktól, valamint a kerítés teljes hosszától és szélességétől függ, illetve figyelembe kell venni, hogy hány kapura lesz szükséged.

 

A fából készült kerítés költsége a mérettől és a fa típusától függően magas lehet, és mivel folyamatos karbantartást és javítást igényel, idővel többe kerül, mintha egy gondozásmentes kerítésbe fektetnél.  Ezzel szemben az alumíniumkerítés hosszú távon kevesebb költséggel jár, ráadásul egy jó minőségű alumíniumot nem kell festeni, javítani vagy cserélni, így hosszú távon alacsonyabbak a költségei, időt és pénzt takaríthatsz meg vele.

 

További előnyök

 

A kerítés költségei attól is függnek, hogy az egyedi vagy szabványos méretben készül-e, ugyanis előbbi munkaigénye magasabb, vagyis emiatt drágább. A legtöbb alumíniumkerítés előre elkészített panelekben, rendszerben érkezik, ami gyorsabbá teszi a telepítését.

 

Sokan szeretik a fa kinézetét, azonban az időjárásnak kitett fakerítés könnyen elkorhadhat, ha nem tartjuk karban, a festék lehámlik, a pác kifakul, vetemedik, a fa szépsége és értéke idővel elhalványul. Nagy előnye azonban, hogy számos színre mázolható, bármilyen mintára vágható.

 

Fahatású alumínium lécekből kisebb a színválaszték, és stíluslehetősége korlátozottabb, ezek megjelenése letisztult, modern, így nem mindenki ízlésének felel meg, ugyanakkor elegáns és biztonságos.

 

Személyes preferencia kérdése, hogy védeni szeretnéd-e a magánéletedet vagy megőrizni a kilátást, de akár a fát, akár az alumíniumot választod, mindkettőre lehetőséged van.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!