A gyermeknevelés nem könnyű feladat. Ám sokszor gyermeknek lenni sem egyszerű, hisz ebben a korban sem minden csak móka és kacagás. Ilyenkor is adódhatnak nehézségek, egy gyerek is szoronghat, lehet stresszes, nyugtalan vagy boldogtalan.

 

Az pedig természetes, hogy a szülők minden igyekeznek megtenni csemetéjük jóllétének biztosítása érdekében. Sőt, egyre többen fedezik fel az olyan természetes, alternatív módszereket, mint például az Access Bars.

 

Energetikai kezelés kicsiknek és nagyoknak

 

 hirdetes_300x300  

Ahogy arról A végtelenbe és tovább blogjában is olvashatunk, az Access Bars kezelés a gyermekek számára is számos előnnyel jár. A módszer alkalmazása során a terapeuta gyengéd érintésekkel stimulálja a fejen lévő 32 energetikai pontot, mely által oldja a blokkokat, csökkenti a stresszt, valamint támogatja az elme öngyógyító folyamatait.

 

Ne feledjük, hogy a gyermekkor a fejlődés tekintetében kulcsfontosságú. Ez ugyanis az az időszak, amikor belénk rögződnek a különféle hiedelmek, viselkedésminták, érzelmek és reakciók bizonyos helyzetekre. Ha pedig ekkor valami rosszul rögzül, az az egész hátralévő életre kihatással lehet.

 

Nem csoda, hogy amikor felnőttként valaki a mentális problémái miatt pszichológushoz fordul, akkor gyakran kiderül, hogy valójában feldolgozatlan gyermekkori traumák állnak a háttérben.

 

A gyermekeknél alkalmazott Access Bars viszont segíthet abban, hogy a kicsik fel tudják dolgozni azokat a traumákat, gondolati mintákat, amik befolyásolhatják a fejlődésüket.

 

Milyen téren lehet hasznos ez a módszer?

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyermek életének több területén is észrevehetőek a kezelés pozitív hatásai.

 

Néhány példa:

  • Jobb alvásminőség.
  • Kevesebb stressz.
  • A szorongás megszűnése.
  • A dühkitörések számának és intenzitásának csökkenése.
  • Testképzavarok, önértékelési problémák megszűnése.
  • Kreativitás növekedése.
  • Javuló társas kapcsolatok, a gyerek könnyebben barátkozik.
  • A teljesítménykényszerrel kapcsolatos szorongástól való megszabadulás.
  • A stresszes helyzetek (pl. vizsgadrukk) megfelelő kezelése.
  • Betegség esetén a gyógyulás idejének lerövidülése.

 

A gyermek tehát összességében kiegyensúlyozottabb, boldogabb lesz, megtanulja helyén kezelni a stresszhelyzeteket, felismerni a lehetőségeket és élni velük.

 

Egy lazító, kellemes élmény

 

Az Access Bars további előnye, hogy mind a gyerekek, mind a felnőttek számára kifejezetten kikapcsoló, kellemes élmény. A kezelés során a kicsik relaxált állapotba kerülnek, sokan el is alszanak közben. De még izgága gyerkőcöknél is megfigyelhető, hogy lenyugszanak, illetve lehet közben mesekönyvet nézegetni, hogy gyorsabban teljen az idő.

 

A szülőknek ráadásul nem is kell rendszeresen terapeutához hordani csemetéjüket, hiszen az Access Bars alapjai egy egyszerű tanfolyam keretében is megtanulhatóak, amire Kántás Katánál is lehet jelentkezni. Ezután pedig otthon saját kezűleg is elvégezhetik a kezelést gyermekeiken, amikor csak szükségét látják.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.