Az üzleti életben jó néhány olyan helyzet adódhat, amikor azonnal vagy rövid időn belül szükség van hiteles cégkivonatra. Ilyen eset lehet például a pályázatokkal kapcsolatos ügyintézés, a hitelfelvétel, a szerződéskötés és a céges autó átírása. A cikkben annak járunk utána, hogy hogyan lehet ezt a dokumentumot a lehető leggyorsabban beszerezni.

 

Korábban nem volt egyszerű procedúra a hiteles cégkivonat beszerzése, ugyanis személyesen kellett elintézni a cégbíróságon. Ma már erre nincs szükség, hiszen a digitalizációnak köszönhetően gyorsan lehet igényelni online. 

 

A CEGKIVONATMOST oldalán hiteles cégkivonat gyorsan és egyszerűen, csupán néhány kattintással beszerezhető. Az elektronikus/bankkártyás fizetést választva a díj kiegyenlítése után a dokumentum azonnal kiküldésre kerül a megadott e-mail címre. Amennyiben a fizetés utalással történik, előfordulhat, hogy erre néhány percet várni kell. 

 

 hirdetes_300x300  

Weboldal, applikáció vagy telefon

 

Az igénylés a CEGKIVONATMOST applikációján keresztül is történhet, amely iOS-re és Androidra egyaránt ingyenesen letölthető. A felülete átlátható, és a használata rendkívül egyszerű. Amennyiben nincs lehetőség a weboldal vagy a mobilapplikáció használatára, akkor a telefonos ügyintézést is igénybe lehet venni. 

 

Telefonos rendelés esetén segítőkész és tapasztalt ügyintézők fogadják a hívást. Csupán egy adószámot és egy e-mail címet kell megadni, és amint a fizetés teljesül, a hiteles cégkivonatot az ügyintézők máris elküldik a megadott e-mail címre. 

 

Előfordulhat, hogy csak papíralapú változatot fogadnak el

 

A digitalizációnak köszönhetően ma már nem kell várakozni és több órát az ügyintézésre szánni. Továbbá nem kell egyéb költségekkel, például parkolási díjjal vagy benzinköltséggel számolni. Ráadásul a hiteles cégkivonatokat akár több nyelven is el lehet érni. A papíralapú dokumentumok kézbesítése futárral történik, a postázás külföldre is kérhető. 

 

Erre az iratra szükség lehet például banki ügyintézéskor, hitel igénylésekor, valamint pályázatok benyújtásakor. Minden esetben még az ügyintézés előtt érdeklődni kell az adott hivatalnál, hogy pontosan milyen dokumentumokra lesz szükség. Az e-hiteles cégkivonat sokféle ügyintézés során felhasználható, de előfordulhat, hogy csak papíralapú változatot fogadnak el.

 

Hatályos és friss adatokat tartalmaznak

 

Fontos szem előtt tartani, hogy a céges ügyek intézéséhez nem elég, hogy hiteles a dokumentum, annak aktuálisnak is kell lennie. Tehát figyelni kell arra, hogy a cégkivonat 30 napnál ne legyen régebbi, ugyanis ebben az esetben nem fogják elfogadni.

 

A CEGKIVONATMOST által szolgáltatott cégadatok hitelességét az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat biztosítja. A dokumentumok hatályos és friss adatokat tartalmaznak.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!