Ha nem akarjuk, hogy minden egyes tisztálkodást követően vízben ússzon a fürdőszoba, akkor mindenképp szükségünk lesz valamilyen eszközre, amely felfogja a kifröccsenő vizet. Ekkor két dolog jöhet szóba, a zuhanyfüggöny vagy a zuhanyfal.

 

Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, így érdemes alaposan mérlegelni, hogy megfelelő döntést tudjunk hozni. A Global Viva Market zuhanyfüggöny kínálatában a legkülönfélébb típusok találhatók, melyek nem csupán segítenek megakadályozni a víz fröcskölését, hanem a helyiség esztétikáját is emelik.

 

Az állandóan kifröcskölő víz problematikája

 

 hirdetes_300x300  

Még a legelővigyázatosabb tusolás során is könnyen kifröcskölhet a víz, így jobb ha megoldást keresünk a problémára. A zuhanyfüggöny és a zuhanyfal ideális alternatívák, azonban nem könnyű eldönteni, hogy melyik felelne meg jobban számunkra. A két típus más-más tekintetben praktikus.

 

A zuhanyfal előnyei

 

A zuhanyfal kétségkívül hosszú távra szóló választás, melynek felszerelése némileg macerás, azonban onnantól kezdve egyáltalán nem kell aggódnunk a kicsapódó víz miatt. A zuhanyfalban nagyon sok lehetőség rejlik, ráadásul az üvegfal igazán esztétikus látványt nyújt. Ahhoz viszont, hogy kellőképpen szép legyen, és ne vízcseppekkel vagy vízkővel legyen tele, rendszeres takarításra van szükség.

 

Ha kicsi a fürdőszoba, és egy ajtós kabin nem férne be, akkor a zuhanyfal jó opció lehet. Nagyobb fürdőszobákban, ahol kád és zuhanyzó egyaránt van, illetve csak ritkán tusolunk, ott szintén hasznos lehet, emellett a takarítás sem visz el sok energiát. Továbbá a minimalista, modern lakberendezési stílushoz a letisztult üvegfal tökéletesen passzol.

 

A zuhanyfüggöny előnyei

 

A zuhanyfüggöny szintén előnyös alternatíva lehet. Az egyik legnagyobb pozitívum, hogy olcsón megúszhatjuk a beszerzését. Még a legdrágább típus is sokkal költséghatékonyabb, mint a zuhanyfal. Mindössze pár ezer forintért megoldhatjuk a fennálló gondot, míg, ha a másik mellett döntünk, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Ha pénzszűkében vagyunk, akkor a zuhanyfüggöny a számunkra megfelelő választás.

 

Ez abban az esetben is így van, ha nem szeretnénk hosszan szenvedni a szereléssel. Elég beszerezni egy zuhanyrudat, egy -függönyt és a hozzá tartozó gyűrűket. A felhelyezés során addig kell csavarni a rúd teleszkópos végét, amíg a két fal között megfelelően nem feszül. Ezt bárki el tudja végezni, míg a zuhanyfal beszerelése csak szaktudással valósítható meg, mivel jóval macerásabb.

 

A hatalmas szín- és stílusválasztéknak köszönhetően biztosan találunk olyan darabot, ami passzol a fürdőszobánkhoz, bármilyen lakberendezési stílusú is az. Ha a meglévő darab nem felel meg az elképzeléseinknek, akkor könnyen lecserélhetjük egy másikra.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!