Az oszloptalp stabilitásáról és megbízhatóságáról is ismert, a korlátrendszer egyik legfontosabb eleme. De mitől olyan erősek és hogyan telepíthetőek, illetve mikor van szükség 4 furatos oszloptalpra – és milyen egyéb kellékek kellenek a munkához?

 

Az RMÁruház oszloptalp és rozsdamentes acél és üvegkorlátok tervezésével és gyártásával, azok megmunkálásával egyaránt foglalkozik.

 

Mi az az oszloptalp, és milyen funkciót tölt be?

 

 hirdetes_300x300  

Az oszlop rögzítésére szolgál, a korlátoszlop aljára van rögzítve hegesztéssel. Olyan szerkezeti elemről van szó, aminek célja az oszlopok, a terhelések “átvitele” a talajra. Általában betonból készül, és a talaj vagy a beton alatt helyezkedik el, ezáltal biztosítva azok szilárd alapját és stabilitását. Fontos szereppel bír a különböző szerkezetekben, mivel segít eloszlatni a függőleges terheléseket, minimalizálva az épületek deformációját vagy károsodását. Hosszú távon is stabil és megbízható.

 

Mikor van szükség 4 furatos oszloptalpra?

 

Alapból 2 furat áll rendelkezésre a rögzítésre. Akkor van szükség 4-re, ha vékonyabb betonréteggel fogunk dolgozni. Például, ha az adott helyszín vékonyabb Estrich Beton felülettel rendelkezik, mint amennyi a standard talpakhoz szükséges. Az új darabokat megrendelhetjük gyártótól vagy akár a talpak furatszáma is növelhető.

 

  • Az első lépés, hogy ki kell választani az oszloptalp típusát és méretét. Ellenőrizzük a terveket és a gyártó ajánlásait, hogy megtudjuk, milyen fajta darabok a szükségesek az adott projekthez. 
  • Ezt követően készítsük elő a helyszínt. Tisztítsuk meg a területet, ahol a talpakat telepíteni fogják. Itt az a fontos, hogy a felület sík és szilárd legyen.
  • Mérjük ki és jelöljük meg a furatok helyét. A talpak alapján jelöljük ki a helyüket a felületen. Győződjünk meg róla, hogy azok pontosan illeszkednek az oszloptalpakhoz.
  • Fúrjuk meg a furatokat. Használjunk megfelelő méretű fúrószerszámot a készítésükhöz. Ügyeljünk rá, hogy a furatok mélysége és átmérője megfeleljen a talpak rögzítési követelményeinek.
  • Helyezzük be a talpakat. Illesszük be azokat a furatokba, és győződjünk meg az illeszkedésről és stabilitásról.
  • Rögzítsük az oszlopokat. Helyezzük őket a talpakra, majd rögzítsük őket a talpakhoz tartozó rozsdamentes menetes szárak segítségével. Itt szintén ellenőrizni kell, hogy biztonságos és szilárd-e a rögzítés.

 

Ha már mindennel megvagyunk, az utolsó lépések egyike a végső, alapos ellenőrzés: minden helyesen, szakszerűen van-e telepítve és biztonságos-e az oszloptalp rendszer.

 

Rozsdamentes eszközök és oszloptalp elkészítéséhez szükséges kellékek

 

A munkához szükséges lesz különböző rozsdamentes eszközökre is, valamint furatfúrókra, fúrószerszámokra, szárakra és anyákra, amelyek segítik az oszlopok rögzítését a talpakhoz. De fontosak a betonelemek is, valamint a mérőeszközök, a pontos telepítéshez és rögzítéshez. Az RMÁruház széles kínálatában és szakértői csapatával mindez elérhető és megvalósítható.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!