Az alábbiakban Cúth Csaba vendégszerzőnk írását közöljük.

A szuperválasztási év után ismét a kampány szélére sodródott az ország. Nemsokára ismét életünk minden apró rezdülését át fogja hatni a politika, és hallani, látni fogjuk, kire kell szavazni, jobb esetben azt is, hogy miért.

Azon gondolkodtam mostanában, hogy sokszor fogalmunk sincs, melyik jelölt mit ígér, mi csak konokul leszavazunk arra, akire nagyon szeretnénk. Emlékezzünk csak a 2006-os magyarországi önkormányzati választásokra (és így lesz valószínűleg az idei országoson is), amikor egy-egy szemeteskuka is nagy eséllyel indult volna, csak azért mert narancssárga.

A pártok sincsenek sokszor könnyű helyzetben, hiszen program, elképzelés nélküli politikusok seregével kell megküzdeniük egy-egy lista elkészítése során.

Ekkor jöttem rá, hogy megtaláltam a tökéletes jelöltet. Jóképű, mindenkit levesz a lábáról, soha nem volt konfliktusa senkivel.

Igen Misiről van szó, a törpenyuszinkról. Egy ideig fenntartásaim voltak az alkalmasságával kapcsolatban, de be kellett látnom, egy kis időráfordítással olyan programot lehet neki rittyenteni, hogy bárkit lemos a pályáról.

 hirdetes_300x300  

Szóval elkezdtem neki beszédet írni, valahogy így:

A nyúljogi aktivista:

„Van egy almom… amiben fekete és fehér nyuszik le tudnak ülni a testvériség szénakazla mellé, minden völgy fölemelkedik, minden hegy és alom lesüllyed, az egyenetlen egyenessé lesz és a dombvidék síksággá és mindenhol füvet rágcsálhatunk szőrszínre való tekintet nélkül.”

A nemzeti:

Mert hogy is imádkozott hajdanán a nyugat? A magyarok nyulaitól ments meg Uram minket! Másként nem vehetünk elégtételt, mint hogy megalakítjuk a Nemzeti Felszabadító Hadseregünket! Minden nyuszi szabadnak született és nem engedjük, hogy a karvalytőke lecsapjon ránk!

Ez mondjuk egy kicsit hiteltelen lenne Misitől, mert nem az a vérszomjas fajta, de haladjunk tovább, mit mondjon a vallásról?

„Egy olyan országban akarok élni, ahol nem üldöznek senkit sem a vallása miatt, ahol békésen meghallgatnak papot, lelkészt, RABBIT.”

Az oktatásról:

Az egymást tapasztó táposztó levelek képzete káposzta letépett levelein belül tapasztalt betétel, mely a kopasztott káposzta törzse, úgy hívják, hogy torzsa. Ha most a torzsára sorjába visszatapasztjuk a letépett táposztó káposztaleveleket, a tapasztalt rendben, akkor szakasztott, helyesen fejesen szerkesztett káposztát képeztünk. Ez a lecke! Megértettük? (Köszönjük, Romhányi)

A kampányában természetesen megjelenne a Kockásfülű Nyúl (a nosztalgia jegyében), Tapsi Hapsi (reméljük, nem téveszti el, melyik európai országba jött), Nyuszi a Micimackóból (őt nem engedjük szóhoz jutni, ne rontson el semmit).

Azt hiszem, alakul. Mindenesetre Misi már a Facebook-on is megjelent (sok más vetélytársát megelőzve). Nyugodtan lehet őt jelölni, mindenkit vissza fog igazolni. Sőt, farmja is van, hogy ezen keresztül demonstrálja mezőgazdasági programját…

Misi for president!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!