Beszámoló a Czézinger Tamásnak szervezett jótékonysági akció sikerességéről

2010. április 21-e és 24-e között különleges jótékonysági akciónak adott otthont a Révkomáromi Református Gyülekezet, melyet a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központjával közösen rendezett meg.

Szerdától szombatig a gyülekezet önkéntes fiataljai várták a gyülekezet udvarában felállított asztaloknál mindazokat, akik szerettek volna megszabadulni működőképes, ám feleslegessé vált elektronikai cikkeiktől, játékaiktól, lakásdíszeiktől, sporteszközeiktől, könyveiktől, vagy épp ellenkezőleg: szükségük volt ezekre a dolgokra.

5

Számos tárgy érkezett és cserélt is gazdát. A könyvek nagy részét a Könyv Napja alkalmából a Selye János Egyetem Könyvtára adományozta. A Nőegylet tagjai pedig mindig gondoskodtak arról, hogy legyen harapnivalója az estére bizony már fáradt önkénteseknek.

4

 hirdetes_300x300  

Szabott ára természetesen semminek sem volt, mindenki saját lehetőségeihez mérten adakozhatott. A gyűjtéssel a súlyosan beteg gútai kisfiú, Czézinger Tomika gyógykezeléséhez szerettünk volna hozzájárulni. Másik célunk a környezettudatos élet népszerűsítése volt. Hiszen rengeteg tárgy vesz bennünket körül, melyre igazából semmi szükségünk, és számtalan megunt dolog kerül a szemétbe, ami egyébként másoknak nagy segítséget jelenthetne, vagy örömet szerezne.

Különösen emlékezetes marad előttem annak a férfinak a tekintete, aki hirtelen megpillantotta az évek óta keresett kedvenc könyvét. És a rózsaszín póni adományozójának ezúton üzenem, hogy másnap a vasárnap iskolában találkoztam egy kislánnyal, aki átszellemülten szorongatta a lovat a kezében, és a világért sem lett volna hajlandó megválni tőle még egy percre sem.

6

A szervezők minden este meglepetés programmal kedveskedtek az arra járóknak. Szerda este a Selye János Gimnázium bibliaköre, a GimiIfi szolgált, csütörtökön a komáromi gyülekezet dicsőítő csoportja adott koncertet. Pénteken Cseri Kálmán Álom vagy valóság című színdarabját adta elő a gyülekezet színjátszó csoportja. Szombaton bemutatkozott a Gedeon Társaság, végül az apácaszakállasi Cédrus dicsőítő zenekar koncertje zárta le a programsorozatot.

21

Istennek hála nem volt hiábavaló a munkánk. A tervezett 200 helyett 1357,63 € és 9500 Ft gyűlt össze a Czézinger család számára. Kérünk mindenkit, hogy hordozza imáiban a műtét előtt álló kisfiút és családját.

310

Tapasztalatainkat szívesen megosztjuk más gyülekezetekkel is, hiszen jó lenne, ha az ország minél több helyén megvalósulhatna a Kézről kézre. Az érdeklődők jelentkezhetnek a Diakóniai Központnál.

Köszönet mindenkinek a támogatásért, a kemény munkáért és a sok szeretetért. Reméljük, sikerült hagyományt teremtenünk.

SZRKE Diakóniai Központja

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!