Nyitókép: bergamont/stock.adobe.com

 

A pomelo gyümölcs magas rosttartalmának köszönhetően megszünteti az emésztési problémákat, a székrekedést vagy a hasmenést, egyben antibakteriális hatású is – írja a Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) pozsonyi irodája.

 

„A gyümölcshús olyan anyagokat tartalmaz, amelyek antibakteriális hatásúak. A pomelo hatása különösen a húgyúti gyulladások elleni küzdelemben bizonyított. Amennyiben bakteriális vagy vírusos fertőzéssel, lázzal, köhögéssel vagy megfázással küzd, bátran keresse a pomelot.”

 

– tanácsolják a szakemberek. A pomelo számos vitamint, például vasat, cinket, foszfort, magnéziumot, kalciumot és nátriumot tartalmaz. Emellett nagyon jó káliumforrás is. Enyhíti a görcsöket, a merev izmokat, illetve az erek feszültségét és fokozza a vérkeringést, valamint a szervek oxigénellátását.

 

 hirdetes_300x300  

„A pomelo nagy arányban tartalmaz C-vitamint. Már 200 gramm gyümölcs fedezi a C-vitamin ajánlott napi adagját” – jegyezte meg Zuzana Klinčáková. A gyümölcsöt fogyókúrára is használják. A magas számú antioxidánsoknak köszönhetően a pomelo öregedésgátló hatással bírhat. A fő antioxidánsok a naringenin és a naringin. Ezenkívül a pomelo gyulladáscsökkentő hatású antioxidáns likopint tartalmaz, amely a paradicsomban is megtalálható – tette hozzá Klinčáková.

 

A pomelo egy dél-kelet Ázsiában őshonos déligyümölcs. Egyik legismertebb keresztezése a grépfrút, amelyet a naranccsal keresztezve hoztak létre.

 

Körkép.sk, teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.