Vajon tudjuk-e egyáltalán, hogy a Golden Globe-díjas, nemrégiben elhunyt színésznő Gábor Sáriként látta meg a napvilágot, s hogy 1936-ban már Miss Hungary volt és Bécsben lépett fel egy operettben?

 
A színésznő, az egykori díva, aki bármennyire is várta 100. születésnapját – nem érhette meg. De az azt megelőző 99 év valószínűleg kárpótolta mindezért.

A korai évek

 

Gábor Sári 1917. február 6-án született Budapesten, a Gábor család középső lányaként, két lánytestvérével Évával és Magdával, akikkel később a “gyönyörű Gábor lányokként” gyakran szerepeltek talk showk-ban. Merthogy a Gábor lányok valóban gyönyörűek voltak, Zsazsa azonban annyira kitűnt szépségével, hogy 1936-ban már Miss Hungary lehetett. Ugyanebben az évben Bécsbe utazott, ahol a híres tenor, Richard Tauber felkérte, hogy énekeljen a Der singende Traum című operettben. Ez volt Zsazsa első nyilvános fellépése. Négy év múlva pedig, édesanyjával és testvéreivel együtt az Egyesült Államokba emigrált.

 

Fotó: Velvet

 

 hirdetes_810x300  

Hogyhogy nem, Golden Globe-díjat kapott
Túlzottan sokat nem kellett az igazi amerikai sikerre várnia: az ötvenes években egymás után kapta a filmszerepeket. Olyan sztárokkal együtt jelent meg a vásznon, mint Marilyn Monroe, Mel Ferrer vagy Ginger Rogers. 1958-ban Orson Welles A gonosz érintése című filmjében Charlton Heston, Janet Leigh és Marlene Dietrich oldalán volt látható. És ez volt az az év, amikor elnyerte a Golden Globe-különdíját is.

 

Fotó: Pinterest

Házasságok – szám szerint kilenc, de valójában nyolc
Zsazsa szédületes házassági karriert futott be, férjei többnyire gazdagok, jól menő üzletemberek voltak, de ahogy a Friderikusz Show-ban fogalmazott annak idején, szerencsésebb dolog volt férjhez menni egy szegény színészhez, aki kifizette a számláit, mint egy milliomoshoz (például Hiltonhoz), akik fukar volt és két kézzel vigyázott a vagyonára. Ennek ellenére valamennyi házasságából jól, de minimum egy gyémántgyűrűvel szállt ki, amelyek foglalatát mindig visszaadta az épp elvált férjnek, ő csupán a gyémánthoz ragaszkodott….

 

 

 

Imádták Amerikában
A Zsazsa jelenséget imádták Amerikában, a színésznő humora, szókimondó stílusa miatt gyakorta kedvenc vendége volt a különböző talk show műsoroknak, lakásába szívesen engedte be a kamerát is. Születésnapi partijai a hollywoodi hírességek rendes évi találkozója volt, még tavaly is megtartották a 99-et, úgy hogy Zsazsa saját ágyában fekve a hálószobájából nézte végig a partit.
Férje már nagyon készült arra, hogy a 100. partit is, hasonlóan az előzőekhez, baráti körben ünnepelheti meg, de erre sajnos nem kerülhetett sor. Zsazsa 2016. december 8-án szívroham következtében hunyt el.

 

Fotó: femina.hu

 

A színésznő hosszú éveket töltött ágyban, nagyon komoly betegségeken, műtéteken esett át (2002-ben egy autóbaleset után kómába esett), élete utolsó évében már gyomorszondával táplálták, de hihetetlen életerejének köszönhetően majdnem megérhette századik születésnapját is. Egyetlen lánya, Francesca Hilton két évvel ezelőtt, 2015 januárjában hunyt el – 68 évesen.
Gábor Zsazsa, azaz Gábor Sári művészetének elismerése, hogy egyike azon magyaroknak, akik csillagot kaptak a Hollywoodi hírességek sétányán.

 

Forrás: hirado.hu

Nyitókép: femina.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.