Nyitókép: webnoviny.sk

 

A bezárt éttermek, üzemi étkezdék, illetve az étel kiszállításának lehetősége nagyban befolyásolta étkezési szokásainkat.

 

A Food Barometer legújabb adatai szerint, 5 740 megkérdezett véleménye alapján a munkavállalók több mint fele jobban odafigyel arra, hogy egészségesebben étkezzen. Az ételeket vagy maguk készítették el otthon, vagy étteremből rendeltek.

 

Fontos az egészséges alapanyag

 hirdetes_810x300  

 

Ételrendelésnél előnyben részesítjük a már ismert éttermeket, ahová még a koronavírus-járvány kirobbanása előtt jártunk. Ugyanakkor egyre jobban arra is odafigyelünk, hogy mi kerül a dobozba.

 

A friss alapanyag, amelyből az étel készül, a felmérés szerint a megkérdezettek 63,4 számára fontos. Egy évvel ezelőtt még csak az emberek 25,4 százaléka válaszolt ugyanígy.

 

Szlovákiában a felmérés szerint azok az éttermek népszerűek, melyek több salátát (a válaszadók 39,4 százaléka), vegetariánus, vagy vegán ételt (15,3 százalék) kínál.

 

A megkérdezettek több mint 15 százaléka számára fontos, hogy világosan fel legyen tüntetve a tápanyag összetevője, és 38,8 százalék értékeli, ha az étterem feltünteti az étlapon az „egészségesebb lehetőségeket.“

 

A Trexima adatai szerint 714 ezer munkavállalóból 415 ezer ebédjeggyel vagy elektronikus ételkártyával fizet.

A felmérés azonban nem tudta egyértelműen megállapítani, hogy az egészségesebb ételválasztás kiugró adat-e, vagy hosszabbtávú trend.

 

A Food Barometer felmérése alapján egy-egy munkanapon az éttermek 150-nél is több ebédet adnak ki elvitelre.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!