Üzemanyagot szállító teherautóval ütközött össze vasárnap hajnalban egy autóbusz Afganisztán délkeleti részén, a balesetben legalább 38-an életüket vesztették, 28-an pedig megsérültek.

 

A szerencsétlenség a Kandahárt a fővárossal, Kabullal összekötő országúton történt Zábul tartományban. A tartálykocsi azonnal lángra lobbant, majd a tűz átterjedt a több mint 60 utast szállító buszra is.

 

Gulam Dzsiláni Farahi, Zábul tartomány rendőrfőnök-helyettese elmondta, hogy a hatóságok csupán hat holttestet tudtak azonosítani, a többi szénné égett. Hozzátette, hogy számos nő és gyerek van az áldozatok között. A teherautó sofőrje és kísérője azonnal meghalt. Egyelőre vizsgálják a baleset okát.

 

 hirdetes_810x300  

A Kabul és Kandahár közötti országút olyan területeken át vezet, ahol aktívak a szélsőséges lázadók, így sok sofőr a lehető legnagyobb sebességgel hajt, hogy elkerülje az esetleges rajtaütéseket.

 

A világ legveszélyesebb útjai közül néhány Afganisztánban található. Ezek gyakran rendkívül rossz állapotban vannak, s mindemellett a közlekedési szabályok betartását sem nagyon ellenőrzik az ázsiai országban.

 

 

(mti)

Nyitókép: ministryofsafety.wordpress.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!