Pénteken a régi családi hagyományokat követve a Stockholm melletti Drottningholm királyi palotában megkeresztelték a svéd herceg, Carl Philip és felesége, Sofia hercegné fél éves kisfiát, Alexandert.

 

Alexander herceg 2016. április 19-én látta meg a napvilágot, és a svéd trónutódlásban az ötödik helyet foglalja el – írja a Reuters.

 

d5fc33e32942961b98a7c753baef9962-hirek24-hu
Fotó: hirek24.hu

 

Az kis herceget abba a hagyományos, krémszínű keresztelő palástba öltöztették, amelyben a múltban több svéd királyi családtagot is megkereszteltek, beleértve a kis herceg édesapját, Carl Philipet is. A keresztelő pontosan délben kezdődött, és az állami SVT tévéadó élőben közvetítette a jelentős eseményt.

 hirdetes_810x300  

 

http://www.youtube.com/watch?v=_32EB05g8ik

 

A kis trónörököst a hagyományok szerint azzal a forrásvízzel keresztelték meg, amely az Öland-szigeten ered. A keresztelőt Antje Jackelén svéd lutheránus érsek asszony celebrálta. Az ünnepi beszédet a kis herceg keresztanyja, Viktória hercegnő, valamint Carl Philip mondta el.

 

A szertartás során a szülők megmutatták a kis trónörököst, majd a kíséretükkel együtt elvonultak a palotában megrendezett bankettre, és egy magánjellegű ebédre.

 

Forrás: teraz.sk, sme.sk

Nyitókép: hirek24.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!