Pozsony megye már második alkalommal együttműködő partnere a Pozsonyi Nemzetközi Filmfesztiválnak, ami november 11-től 17-ig az elmúlt év legérdekesebb filmcsemegéit mutatja be a fővárosi mozikban és klubokban.

 

„A Pozsonyi Nemzetközi Filmfesztivál azokat a filmeket mutatja be, amelyek leginkább rezonáltak a világ filmfesztiváljain. A vetítéseken kívül a fesztivál más alkalmaknak is lehetőséget ad, hazai premierekre, vagy az alkotókkal folytatott beszélgetésekre”

 

mondta Pavol Frešo, Pozsony megye ispánja.

 

Mozi, film, rendezők, neves személyiségek

 hirdetes_810x300  

 

A Pozsonyi Filmfesztivál az évad legjobb filmjeiből igyekezett válogatni, amelyek többségét először tekintheti meg a nagyérdemű, ráadásul sokat közülük csak a filmfesztivál alkalmával láthat a közönség.

 

Az alkotásokat három pozsonyi moziban és egy kávézóban mutatják be, de az alkotókkal, filmesekkel is találkozni lehet majd.

 

A bemutatott filmek egyúttal három kategóriában mérettetnek meg: játékfilm, dokumentumfilm és rövidfilm. A Pozsonyi Nemzetközi Filmfesztivál mostani 18. Évadának egyik kiemelkedő vendége Alex Ross Perry amerikai filmrendező, Martin Huba szlovák színész és rendező, akinek neve szerepel a P.O. Hviezdoslav Városi Színház előtti Filmsétány egyik gránitlapján, és akinek idén sokéves kiemelkedő munkásságát díjjal is elismerték.

 

y2y2hzj5t7f-zi19kuklpa-cena-martin-huba-netajil-rados-z-ocenenia_cas_sk
A képen Martin Huba színész és rendező. Forrás: Cas.sk

 

BSK, Körkép.sk

nyitókép: KamDoMesta.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!