2016. december 10-én délután 13:00 és 17:00 óra között karácsonyváró rendezvényre várja az érdeklődőket a Galántai Honismereti Múzeum.

 

A karácsonyi készülődés és a szeretteinkkel szeretetben együtt töltött idő ráhangolja szívünket a közelgő ünnepekre. Családi napunkon – Karácsony a múzeumban elnevezésű rendezvényünkön lehetőséget adunk erre, mindamellett, hogy régiónk kulturális örökségeit is bemutatjuk az idelátogatóknak. Idén a karácsonyi hangulat mellett különleges, változatos, mégis hagyományos programmal várjuk a látogatókat.

 

áll a rendezvény meghívójában.

 

Mit is jelentett a karácsony ünneplése egykor, hogyan készülődtek nagyanyáink a karácsonyra, hogyan ünnepeltek a gazdagabbak és hogyan a szegényebb családok? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők a karácsonyi tárlatvezetés során (13:30 és 15:30 órai kezdettel).

 

 hirdetes_810x300  

unnamed-3

 

A múzeum udvarán elő betlehem és Krisztus születés-története elevenítik majd meg a több mint 2000 éve történteket, a karácsony lényegét. A régió hagyományait kézművesek idézik fel, csipkeverőt és méhészt is vendégül látnak. Az alkotóműhelyekben aktívan is részt vehetnek az érdeklődők a karácsonyi készülődésben.

 

Kipróbálhatják sajátkezűleg az ostyasütést és különféle díszeket készíthetnek a karácsonyfára. A hagyományos mézeskalácsok díszítése pedig garantáltan összehozza a barátokat és a családtagokat.

 

A belépés ingyenes, a rendezvény Galánta Város anyagi támogatásával valósul meg.

 

Körkép.sk/ghm

Nyitókép: Galántai Honismereti Múzeum

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!