Továbbra is tart a farsang, így Budapesten sem lesz hiány beöltözős bulikból – az Anna and the Barbies ki is pingálja a koncertjükre érkezők arcát. A Fővárosi Állat-és Növénykert Valentin-napra és születésnapra is intivál, a V4 magyar elnökségét filmfesztivállal és koncertekkel ünneplik, az A38-on pedig fellép az a fiatal angol fiú, aki visszautasította Kanye Westet. Közben pedig ismét Budapestre érkeznek a kipreparált holttestek a Body kiállítás keretein belül. 

 

King Krule – február 12.

 

King Krule, vagy polgári nevén Archy Ivan Marshall mindössze 23 éves, de már körbeturnézta a világot, ráadásul Kanye West évekkel ezelőtt felkérte a fiatal reménységet egy közös dalra – a dél-londoni srác magabiztosan mondott neki nemet. Nagyon sajátos hangszínével és nem mindennapi zenéjével – vegyíti a darkwavet, az indiet, a dzsesszt, a hiphopot – érkezik hétfőn az A38 hajóra,  hogy tavaly októberben megjelent, The OOZ névre keresztelt albumát népszerűsítse.

 

 hirdetes_300x300  

 

Valentin napi akció az állatkertben – február 14-18

 

Akinek a romantikus programok netovábbja az állatkertben andalgás, az bizony örülhet idén, mert az állatkertben egy jegy áráért most kettő jár – azzal a feltétellel, ha a két illető megöleli egymást a bejáratnál. Ráadásul egy másik jeles ünnep is erre a napra esik: 14-én ünnepli ötödik születésnapját Asha, az állatkert egyik elefántborja. A szervezők minél több látogatóval szeretnék feldobni a kiselefántot, így ugyancsak február 14 és 18 között a 14 év alatti gyerekek 100 forintos kedvezményes belépővel látogathatják az állatkertet.

 

Fotó: Fővárosi Állat-és Növénykert

 

V4filmfeszt – február 14-17

 

A V4-programsorozatok részeként a filmművészet is terítékre kerül, a Balassi Intézet megbízásából, a budapesti Lengyel Intézet, a Szlovák Intézet és a Cseh Centrum közreműködésével, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával egy olyan filmfesztivált hoztak létre a szervezők, ahol a magyar, szlovák, cseh és lengyel kultfilmeket és ritkaságokat tűzik programra. A helyszín az Uránia mozi, a részletes programot itt lehet böngészgetni, az előadásokra egységesen 800 forintért lehet jegyet váltani.

 

Fotó: Uránia

 

Body kiállítás – február 15-től

 

A kipreparált holttestek nem először bukkannak fel Budapesten, az akkor Bodies néven futó kiállítás már 2008-ban is a vártánál jóval több embert vonzott. Azóta már több hasonló tárlat volt látható a városban – és szerte a világban is, hiszen kiderült: nagyon is érdekli az embereket ez a típusú morbid „anatómiakönyv”.

 

Február 15-től, a Titanic kiállítás helyén több mint háromszáz kipreparált holttest lesz látható, ám borzongani nem kell: olyan metódussal vannak tartósítva, hogy semmi gyomorforgató nincs bennük. Nem is a sokkolás a lényeg, ismeretterjesztő célzatttal állítják ki őket, hogy jobban és szemléletesebben megmutatható legyen az emberi test működése. A kiállítás júliusig látható a Komplexben.

 

 

V4 Koncertsorozat – február 16. 

 

Szintén a magyar V4-elnökséghez kapcsolódóan nem csak filmmel, de zenével is készülnek a szervezők. Február 16 és május 11 között az egyes tagországok jképviselői lépnek majd fel hétről hétre a Várkert Bazárban. Az első alkalommal a Csík zenekar – a magyar népzenei élet egyik legmeghatározóbb kortárs szereplője – és a besztercebányai Nothing But Swing Trio – szlovákia egyik legjelentősebb dzsesszformációja – lép fel.

 

A belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, a [email protected] email-címen lehet regisztrálni a koncertet megelőző csütörtökön 20.00 óráig.

 

 

Anna and the Barbies – karnevál – február 17. 

 

Az Anna and the Barbiesnak Karnevál sem kell ahhoz, hogy színpompás tollakat húzzanak, és Pásztor Anna kipingálja az arcát a legrikítóbb festékekkel. Eheti koncertjük azért biztos, ami biztos a Karnevál címet kapta, az arcfestésből pedig a nézők sem maradhatnak ki: a bejáratnál minden résztvevő arcára átlátszó festékkel sámáni jeleket festenek, ami bent, az Akvárium UV-fényében kirajzolódik majd.

 

Jegyvásárlás itt, nem árt sietni, mert a kedvezményes jegyek már elfogytak.

 

Forrás: Akrávium Klub

 

Összeállította: Polák Zsóka

Nyitókép: Blikk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!