Március elején már a megszokott módon a V4 koncertsorozat újabb dzsesszállomását találjuk, érkezik Magyarország kedvenc orosz-osztrák fesztiválbandája, Kovács Kati őjra megidézi a táncdalfesztiválok hangulatát, aki pedig inkább nyugodtabb programra vágyik, az hallgathat pajzán meséket. 

 

Pajzán mesék a Kaszás Attila Diákkör szervezésében – március 7. @Grund

 

Felmerül a kérdés, hogy egy mesemondás egy kocsmában miért lehet jó program, ám aki hallotta már valaha Szeleczki Mónikát mesét mondani az tanúsíthatja, hogy tökéletes esti szórakozás. A Kaszás Attila Diákkör szervezésében a sör vagy üdítő mellé pajzán mesék dukálnak,  azt pedig kifejezetten tanácsolják, hogy senki se hagyja otthon a mosolyát sem. A helyszín a Grund 7-es terme, belépő nincsen.

 

 hirdetes_810x300  
fotó: Kaszás Attila Diákkör Facebook

 

Csehszlovák sörözés -március 7 @Ferdinánd Monarchia Étterem

 

A Csehszlovák sörözés nevű, évek óta olajozottan működő kötetlen havi összeröffenése ebben a hónapban is az első szerdán lesz, az igazi cseh sörök pedig szintén nem maradnak el. A Ferdinánd Monarchia Étterem és Cseh Sörházban hazai ízekben biztosan nem lesz hiány, ahogyan a szlovák és cseh szóban sem – jellemzően nem csak magyarok kedvelik ezt az eseményt.

 

fotó: CSehszlovák Sörözés Facebook

 

Russkaja – március 8.@A38

 

A mai zene egyik üde színfoltja az az Ausztriában alkotó orosz zenekar, akik minden koncertet pörgős-ugrálós fesztiválhangulattal vezényelnek le. A Russkaja igen gyakori vendég Magyarországon fesztiválokon és az A38 hajón egyaránt – az utóbbira már kilencedjére térnek vissza. Aki igazán kemény testedzésre vágyik, és közben még hallgatna is valami vidámat, azoknak a jegyvásárlás itt elérhető.

 

 

V4 koncertsorozat, március 9. @Várkert Bazár

 

Már menetrendszerűen számíthatunk V4 koncertre a Várkert Bazárban, az eheti a 13. alkalom lesz. Ezúttal Dresch Mihály lép fel formációjával, a legendás zenész néhány éve – dzsesszkvartettje mellett – a fiatal népzenész generáció néhány tagjával létrehozta a Dresch Vonós Quartettet. Utánuk szintén egy igazi dzsesszkülönlegesség érkezik, a Milo Suchomel Quartet nemcsak szülőhazájukban, Szlovákiában, de Európa-szerte is nagy sikerrel turnéznak. A koncert ingyenes, ám regisztrációhoz kötött: a [email protected] email-címen a koncertet megelőző csütörtökön 20.00 óráig.

 

Kovács Kati Koncert, március 10. @ Óbudai Kulturális Központ

 

Nem csak Zalatnay Cini, de a másik aranytorkú magyar énekesnő, Kovács Kati is turnézik. A Liszt Ferenc-, Artisjus- és Kossuth-díjas művésznő visszahozza legnagyobb örökzöld slágereit, így aki ugyanolyan lelkesedéssel és tehetséggel idézi majd meg a táncdalfesztiválok korát a  Most kéne abbahagynival, a Nem leszek a játékszereddel vagy a Ha legközelebb látlakkal. Jegyek itt kaphatók.

 

 

Összeállította: Polák Zsóka

 

Nyitókép: CnTraveller

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!