Ha meglehetősen nyögvenyelősen és kissé megkésve, de lassan megérkezik a tavasz, vele együtt a Budapesti Tavaszi Fesztivál is, amely egy hónapig kulturális programok egész arzenálját kínálja az erre fogékonyaknak. Michael Flatley megtáncoltatja nálunk társulatát a Lord of the Dance keretein belül, akinek pedig a 2000-es évek elfeledett popsztárjaihoz van kedve, megnézheti Arasht. 

 

 

Budapesti Tavaszi Fesztivál – március 30-tól

 

Ha az időjárás nem is feltétlenül ezt mutatja, idén sem marad el a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amely 1981 óta Magyarország legnagyobb kulturális rendezvénye. Március 30. és április 22. között megszámlálhatatlanul sok programnak ad majd otthon Budapest kulturális intézményeinek nagy része. Komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészet – mindenki megtalálhatja a kedvére valót, érdemes átböngészni a programfüzetet. 

 hirdetes_810x300  

 

fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

 

Liszt Ferenc: Szent Erzsébet legendája – március 30. @MüPa

 

A Budapesti Tavaszi fesztivált Liszt Ferenc oratóriumával, a Szent Erzsébet legendájával nyitják meg. Nemzeti Filharmonikusokat zeneigazgatójuk, Hamar Zsolt vezényli, a címszerepben Kelle Brigitta énekel. Jegyek még kaphatóak itt. 

 

fotó: Müpa

 

Magyar Sajtófotó Kiállítás – március 30-tól. @Robert Capa Központ

 

Immár több mint három évtizedes hagyomány, hogy tavasszal kiállítják a tavalyi év legjobb sajtófotóit, idén sincs ez másképp. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége idén március 29-én adja át a díjakat, 30-ától pedig a nagyérdemű előtt is megnyílik a kiállítás a Robert Capa központban, egészen május 19-ig látható. Bővebb információ itt található.

 

 

Flatley: Lord of the Dance – április 2. @ Papp László Budapest Sportaréna

 

A világ egyik leghíresebb táncos-koreográfusa, Michael Flatley ismét körbetáncolja Európát turnéja során, természetesen Budapest sem maradhat ki. A Lord of the Dance elnevezésű produkció mindenkinek ismerős lehet, hiszen 1996 óta folyamatosan turnézik vele Flatley, 2014-ben viszont a program teljes felújításon esett át – ez látható majd április másodikán az Arénában. 

 

 

Arash – Március 30. @Club Play

 

Aki a 2000-es évek első felében akár egyszer is bekapcsolta a rádiót, biztosan hallotta legalább egyszer a Boro Boro című számot, amivel világszerte ismert lett az iráni-svéd énekes. Néhány sláger után eltűnt a köztudatból, egyik klipjét Budapesten folytatta, most pedig nagyon úgy fest, haknizással tér vissza. Aki nosztalgiázna kicsit keleties dallamokra, irány hétvégén a Club Play.

 

 

Összeállította: Polák Zsóka

Nyitókép: LonelyPlanet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!