Itt az ideje, hogy mindenki felébredjen a téli álomból: egyre több szabadtéri és mozgásra ösztönző program lesz Budapesten is. Hétvégére óriási futópályává változik a város, de a fürge lábak számára táncház is lesz a héten. A Magyarság Házában megemlékeznek a felvidéki kitelepítésekről, a világ egyik legkülöncebb rappere az Akváriumba látogat, és a veterán járművek szerelmesei is örülhetnek. 

 

KAD-os táncház, április 11. @Vírus Club

 

A Kaszás Attila Diákkör táncházzal nyitja a tavaszt, ahol a jó hangulat, az önfeledt táncolás és az italakciók is garantáltak. A zenét és a tánctanítást Rigó Márton és barátai biztosítják, a belépő 700 forint. Az eseményhez itt lehet csatlakozni.

 

 hirdetes_300x300  

TOMM¥ €A$H, április 11. @ Akvárium

 

Tommy Casht előszeretettel szokták a világ legkülöncebb rapperének hívni, nem véletlenül. A nem kevésbé bizarr orosz Little Big is készített számot az észt művésszel, azóta azonban Tommy Cash saját jogán is befutott. Polgárpukkasztó klipjeivel és a kelet-európai lepukkantság átértelmezésével egyre nagyobb fesztiválokra kap meghívást, Magyarországra sem először jön. A buli az Akváriumban lesz, aki szívesen megnézné az észt csodabogarat, annak erre tessék.

 

 

Kitelepítések 70, április 12. @ Magyarság háza

 

Április 1. fájó emlék a magyarság számára: ez a Felvidékről kitelepítettek napja. Idén a kitelepítések 70. évfordulóján ismét megemlékeznek Budapesten is a múlt századi történésekről, a Magyarság Házában tematikus képzőművészeti kiállítás nyílik, amely május 9-ig tekinthető meg. Az ünnepélyes megnyitó után előadás és dokumentumfilm-vetítés következik. A részvétel ingyenes, azonban az ülőhelyek korlátozott száma miatt azt javasolják a szervezők, hogy az érdeklődők előzetesen regisztráljanak a [email protected] címen.

 

Charlie, április 13. @ MOM Kulturális Központ

 

Hazánk egyik legjellegzetesebb hangja hiába töltötte be tavaly a 70-et, a születésnapi koncertsorozata után is fáradhatatlanul koptatja a színpadot és hozza vissza a retrót dalaival. A MOM Kult eseményére már jócskán fogynak a jegyek, néhány még fellelhető itt.

 

 

33. Telekom Vivicitta Városvédő Futás és Félmaraton, április 14-15. @Margitsziget

 

Budapest kétségkívül legnagyobb futóünnepe az áprilisi Vivicitta. Ilyenkor – az autósok legnagyobb bosszúságára – a város egy nagy futópályává alakul, a futók számára pedig különösen nagy élmény végigfutni olyan helyeken, mint a lezárt Lánchíd vagy a rakpart. A sportünnep idén is kétnapos, szombaton a rövidebb, vasárnap a hosszabb – köztük a félmaratoni – távok kapnak helyet. Az egyes számokban a helyek függvényében még mindig nyitva áll a nevezés, aki tehát részt venne Budapest egyik legnagyobb futóeseményében, ne habozzon!

 

 

Oldtimer Show Budapest, április 13-15. @ Magyar Vasúttörténeti Park

A veteránjárművek szerelmesei számára igazi Kánaánná válik hétvégén Budapest, most rendezik ugyanis Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítását. A szervezők idén is igazi, a rendezvényen még nem látott ritkaságokkal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok sokasága – kb. 500 jármű – kerül bemutatásra. A részletes program és az online jegyvásárlás itt található.

 

Összeállította: Polák Zsóka

 

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!