Képzőművészeti kavalkáddal finisel a Budapesti Tavaszi Fesztivál, de a héten bőven találnak programot a könyvmolyok, a hobbikertészek és a hokirajongók is. 

 

Budapest Art Week, április 17. és 22. @ több mint 70 helyszínen

 

A Budapesti tavaszi Fesztivál zárásaként ismét megrendezésre kerül a képzőművészeti kavalkád, a Budapest Art Week. A szervezők állítása szerint „iránytűként” szeretnének funkcionálni, ebben pedig egészen jól teljesítenek, hiszen 6 nap alatt 72 helyszínen több mint 80 kiállítást lehet megtekinteni, ezzel ez Magyarország legjelentősebb képzőművészeti eseménysorozata. Megéri átböngészni a résztvevő múzeumok, galériák listáját és programjait, amit itt lehet megtenni.

 

 hirdetes_810x300  

 

Royal Hunt, április 19. @ Dürer kert

 

Új lemezével örvendezteti meg magyar rajongóit a Royal Hunt, a szimfonikus hard rock egyik úttörő alakja. A dán zenekar kitűnő példa arra, hogyan tud egy majdnem 30 éves zenekar folyamatosan megújulni, és magas színvonalat közvetíteni.  Ez nagyrészt kísérletezésüknek is köszönhető: klasszikus rockzenét ötvözik progresszív, szimfonikus és kortárs zenei elemekkel. A Dürerbe az idén februárban megjelentetett Cast in Stone című lemezükkel érkeznek, amely a 14. stúdióalbumuk. Jegyek itt kaphatók.

 

 

25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, április 19-22. @ Millenáris

 

Könyvmolyok figyelem! A hét második felében helyet kap a Millenárison az ország legnagyobb könyves fesztiválja, ahol 25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész részvételével lehet megünnepelni az olvasás szeretetét. Idén a díszvendég a német Daniel Kehlman lesz, a díszvendég ország pedig Szerbia, ezúttal a kortárs szerb irodalommal és kultúrával ismerkedhetnek meg a résztvevők. Emellett minden lesz, amire a könyvek szerelmesei csak vágyhatnak: felolvasások, dedikálások, előadások, beszélgetések és természetesen könyvvásár. A belépés ingyenes, a részletes programot itt lehet böngészgetni.

 

forrás: Programturizmus

 

Tavaszkert Dísznövény Szakkiállítás és Vásár, április 20-22. @ Budai Arborétum

 

Aki egy jó könyv helyett inkább kertészkedne, az sem fog unatkozni a hétvégén Budapesten, el lehet ugyanis merülni a dísznövények végelláthatatlan sorában is. A vásárra az egész ország területéről érkeznek kertészek, termelők, nemesítők, virág-és növényárusok, hogy bemutassák tudományukat. Minden beszerezhető lesz, ami a teraszok, kertek gangok növényesítéséhez kellhet – a magoktól kezdve a használati- és design tárgyakig. A legbiztosabb forrásból vásárolni mindig nagy élmény, azonban a vásárnak az is a célja, hogy inspirációt nyújtson mindazok számára, akik foglalkoztat a kertészkedés világa. Emellett rengeteg előadás is helyet kap majd a programban, ami itt érhető el.

 

forrás: Programturizmus

 

IIHF Jégkorong Világbajnokság Divízió I, A csoport – 2018 ÁPRILIS 22-28. @ Papp László Budapest Sportaréna

 

Holott Magyarország sportéletéről elsőre nem feltétlenül a hoki ugrik be mindenkinek, az utóbbi évtizedben mégis sikerült az országnak a tehetségeknek hála feltennie magát a sportág térképére, és idén Kazahsztánnal rendezhetik meg az IIHF divízió I-es jégkorong-világbajnokságot. Budapesten az A csoport hat nemzeti csapata csap össze: Szlovénia, Olaszország, Kazahsztán, Nagy-Britannia, Magyarország és Lengyelország. Hét napra hokimennyországgá változik a Papp László Sportaréna, és igaz, a magyar csapat meccseire már már szinte kivétel nélkül elfogytak a jegyek, a többire viszont még itt lehet váltani.

 

Összeállította: Polák Zsóka

 

Főkép forrása: web.chessdailynews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!