Elmélyítené a rovásírással kapcsolatos tudását? Kikapcsolódna a munka ünnepén? Vásári ételeket kóstolna? Képzőművészeti alkotásokat tekintene meg? Mutatjuk, mi mindent kínálnak Önöknek a Dunaszerdahelyi járás településein.

 

A pozsonyeperjesi kultúrházban április 30-án, hétfőn 10.00 órától a VSG Táncszínház bemutatja a Varázsszekrény meséit.

 

 

 hirdetes_810x300  

Nagymegyeren április 30-án, hétfőn 11.30-tól megkezdődnek a XI. Nagymegyeri Corvin Mátyás Napok.

 

 

Csilizradvány községben április 30-án, hétfőn 15.00 órai kezdettel majálist tartanak.

 

Medve községben április 30-án, hétfőn 16.00 órától Családi Mozit tartanak, amit májusfaállítás követ.

 

Csallóköznádasdon április 30-án, hétfőn 17.00 órai kezdettel megrendezik a hagyományos májusfaállítást a helyi játszótérnél.

 

Felsővámos községben április 30-án, hétfőn 18.30-tól májusfaállítás lesz.

 

A dunaszerdahelyi városi művelődési központ előtt 19.00 órától Vastag Csaba ad nagykoncertet. Részletek ITT.

 

A nyékvárkonyi St. Flórián Panzió és Étterem kertjében április 30-án, hétfőn és május 1-jén, kedden tartanak majálist.

 

A somorjai Mozi vendége április 30-án, hétfőn 20.00 órától a Nemzetközi Jazznap alkalmából Kovács Linda Recycle nevű formáció (Kovács Linda-ének, Fenyvesi Márton-gitár, Dés András-dobok). „Három muzsikus, akik között a speciális kémia lehetővé teszi, hogy tradíciókon átívelő párbeszédek szülessenek. Stílusok közötti átjárhatóság kötöttségek nélkül. A zenei határok feszegetése és az abban való feloldódás a jazz standardek és saját darabok újraértelmezésén keresztül. Asszociációk, reflexiók, szabad improvizáció némi elektronikával fűszerezve.” A belépés ingyenes!

 

A királyfiakarcsai Cserkészligetben május 1-jén, kedden 10.00 órától majálist szerveznek.

 

 

Az apácaszakállasi Villa Filiában május 1-jén, kedden 14.00 órától Családi majálist rendeznek. Bővebb információ ITT.

 

A somorjai Pomléban május 1-én, kedden majálist szerveznek.

 

Az apácaszakállasi játszótéren (ún. szinya park) május 1-jén, kedden 15.00 órától Iciri-Piciri Majális szerveződik a baba-mama klub közreműködésével.

 

Pozsonyeperjesen május 1-jén, kedden 16.00 órától májusfaállító ünnepséget tartanak.

 

A dunaszerdahelyi CUVÉE borbárban május 2-án, szerdán 18.00 órától Kulcsár Ferenc emlékestet tartanak. Részletek ITT.

 

A Nagymegyeri Városi Művelődési Központban május 2-án, szerdán 18.00 órától Mátyás Corvinái kiállítás-megnyitó kezdődik.

 

A dunaszerdahelyi városi művelődési központ bábtermében május 2-án, szerdán 19.00 órától a VándorLáss est keretében belül a Szent Jakab út másképpen c. előadsásra kerül sor.

 

A Somorjai Városi Művelődési Központban május 3-án, csütörtökön 14.00 órától, a dunaszerdahelyi Üzleti és Tájékoztatási Központban május 3-án, csütörtökön 17.00 órától Gazdaságfejlesztési párbeszédre kerül sor.

 

A Nagyszombat Megye Önkormányzata, a Csallóközi Népművelési Központ és a Csallóközi Múzeum szervezésében 2018.  május 3-án, csütörtökön, 17.00 órakor kerül sor a 2018. évi Képzőművészeti Spektrum a XXI. kerületi amatőr képzőművészeti verseny résztvevőinek munkáiból rendezett kiállítás ünnepélyes megnyitójára a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum kiállítótermébe.

 

A dunaszerdahelyi NFG klubban május 3-án, csütörtökön 20.00 órakor megnyitják kiállításon Takács Gergely három év alatt tizennégy országban készített képeiből készült kiállítást. Lemezlovász: Vinnie Lonely. A belépés ingyenes. Részletek ITT.

 

A Pozsonyeperjesi Alapiskolában május 4-én, pénteken megrendezik az Ősi Tudás körzeti döntőt. Részletek ITT.

 

A dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban május 4-én, pénteken 18.00 órától a rovásírásról tartanak előadásokat:

Friedrich Klára: Felvidéki rovásírásos emlékek

Szakács Gábor: Forrai Sándor, a rovásírás atyja

Krizsák Katalin: A rovásírás oktatásának módszerei a Délvidéken.

Bővebb információ ITT.

 

A dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában április 4-én, pénteken 18.00 órakor a Caffart Képzőművészeti Egyesület kiállításának megnyitójára kerül sor.

 

A somorjai Moziban május 4-én, pénteken 20.00 órától Kovács Koppány Kedvenc dalaim c. koncertet tart.

 

Nagymagyaron május 5-én, szombaton 9.00 órától selyemmandala-festést tartanak. Bővebb információ ITT.

 

Nyékvárkonyon május 5-én, szombaton 10.00 órától megrendezik a Fuss az egészségrt! nyékvárkonyi futást.

 

Dunatőkésen május 5-én, szombaton tartják a 12. Dunatőkési Majálist. Részletek ITT.

 

 

A kisfaludi sportpályán május 5-én, szombaton 13.00 órakor kezdődik a Ki mit tud bográcsban? elnevezésű főzőverseny. Részletek ITT.

 

A Somorjai Városi Művelődési Központban május 5-én, szombaton 14.00 órától a Corvin Mátyás Alapiskola diákjai köszöntik az édesanyákat.

 

A Királyfiakarcsai Községi Hivatal és a Damazéri Betyárok közös szervezésében május 5-én, szombaton 14:00 órától bográcsos főzőversenyre kerül sor a helyi sportpályán. Főzőcsapatoknak Bódis Tibornál (tel.: 0910 655 636) és Farkas Barbaránál (031/551 41 29) lehet benevezni. A jó hangulatról a Bee Sound, ételről és italról pedig a rendezőség gondoskodik. A rendezvényen pecsenye lesz kapható. A nap folyamán lovaskocsi szállítja falunézőbe az érdeklődőket. A napi programok májusfaállítással és tábortűzzel lesznek fűszerezve. 18:00 órától zenekar szórakoztatja a résztvevőket.

 

A dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban május 5-én, szombaton 16.00 órától a magyarországi X-Faktor stábja tart meghallgatást.

 

A dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban május 5-én, szombaton 19.00 órától Omega Diatribe lemezbemutató lesz.

 

A dunaszerdahelyi NFG klubban május 5-én, szombaton 20.00 órától a Feledy Botond A hatalmi romlás virágai című előadást tart, ami eszmecsere követ. Részletek ITT.

 

A pozsonyeperjesi kultúrházban május 6-án, vasárnap 15.00 órától anyáknapi ünnepély kezdődik.

 

Csallóköznádasd kultúrházában május 6-án, vasárnap 15.30 órai kezdettel köszöntik az édesanyákat. A műsorban fellépnek a helyi óvodások, azon falubeli gyermekek, akik a felbári iskolába járnak, a helyi mazsorettcsoport, Varga Rebeca, Németh Zsófika és az énekkar is.

 

Nagyszarván május 6-án, vasárnap anyáknapi ünnepséget tartanak.

 

Összeállította: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!