Május elején elsősorban zenei programokban bővelkedhetünk majd Budapesten – a szokásos csehszlovák sörök mellett: jön Rag’n’Bone Man, szülinapozik a Korál, Boban Markovic elhozza a táncos Balkánt, James Blunt pedig elénekli, hogy gyönyörűek vagyunk. 

 

Májusi Csehszlovák sörözés, május 2. @ Ferdinánd Monarchia Étterem és Cseh Sörház

 

A szokásos Csehszlovák sörözés májusi szeánsza követi a hagyományait: ezúttal is a hónap első szerdáján a Ferdinánd sörözőben találkozhatnak az ismerkedni vágyók, a jó hangulat pedig nagy valószínűséggel ezúttal is borítékolható, ahogyan a cseh sörök és a hazai ízek is. Az eseményhez itt lehet csatlakozni.

 

 hirdetes_810x300  

Boban Markovic Orkestar, május 4. @ Akvárium Klub

 

Aki szeretné egy este erejéig egy Kusturica filmben érezni magát, annak érdemes ellátogatnia csütörtökön az Akváriumba, ahol a világ egyik leghíresebb trombitása, Boban Markovic zenél majd zenekarával. A hamisítatlan balkáni hangulat garantált, láb nem marad vesztegen, jegyeket itt lehet még kapni elővételes áron.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nixf0OzNK1o

 

Rag’n’Bone Man, május 4. @ Papp László Budapest Sportaréna

 

Rory Graham, azaz Rag’n’Bone Man brit énekes a tavalyi év egyik legnagyobb felfedezettje lett Human című számával. Azóta elindította Grande Reserve című Európa-turnéját, amely május elején Budapestet is eléri. Jegyek itt kaphatók.

 

Korál: Amikor vége az utolsó dalnak is, május 5. @ Papp László Budapest Sportaréna

 

Első koncertjét 1978 május elsején adta az Ifiparkban, 40 évvel később a Sportarénában ünnepelheti jubileumát a Korál együttes. Ugyan nem zenélték végig a négy évtizedet ( a zenekar 1986-ban leállt, majd 2006-ban adtak ki új lemezt), mégis a magyar könnyűzene nagyjainak számítanak. Balázs Fecóék azt ígérik, ugyanolyan szívvel és lélekkel fognak játszani, ahogy negyven éve az Ifiparkban, aki kíváncsi rá, itt juthat még jegyekhez.

 

James Blunt, május 8. @ Papp László Budapest Sportaréna

 

A brit énekes még a kétezres évek elején hagyta ott a katonaságot, hogy a zenének szentelje az életét, és hamar be is futott a You’re Beautiful című számával. Négy éve már járt Budapesten, most legújabb lemezével, a The Afterlove-val tér vissza a magyar fővárosba. Az elmúlt évben főleg az Ok című számával robbant vissza a köztudatba, amit Robin Schulzcal közösen készített el.

 

 

Összeállította: Polák Zsóka

 

Nyitókép: The Crazy Tourist

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!