A héten főleg zenei vonalon fog sokat nyújtani a magyar főváros, három világszinten elismert zenekar érkezik Budapestre. Emellett egy Trianon-témájú rockopera mutatkozik majd be a Hősök terén, és hétvégén pedig ismét be lehet osonni éjjel a múzeumokba. 

 

Nick Cave & The Bad Seeds, június 21. @ Papp László Budapest Sportaréna

 

Hiába ünnepli idén 60. születésnapját Nick Cave, ugyanolyan átütő energiával és karizmával koncertezik, mint mondjuk húsz éve. Zenekarával immáron 34 éve ötvözik a zenei stílusokat, azóta stabilan meghatározói a kortárs könnyűzenei életnek. Cave-t nem hiába tartják az egyik legnagyobb hatású dalszövegírónak, évtizedek óta fáradhatatlanul és ugyanolyan magas minőségben alkot. Visszavonulótól nem kell tartani, de az biztos, hogy nem gyakran jár erre a zenekar, így érdemes elcsípni őket az Arénában, amíg vannak jegyek.

 

 hirdetes_300x300  

 

Queens of the Stone Age, június 21. @ Budapest Park

 

Josh Homme stoner-rock bandája legutóbb 2014-ben járt nálunk a Sziget-fesztiválon. Most legújabb albumukat, a Grammy-re jelölt Villainst promózzák világszerte, tavaly ősszel Bécsig eljutottak, hozzánk sajnos nem. Most viszont pótolják, csütörtökön a Budapest Parkban lesznek hallhatóak, sok-sok jegy elfogyott már, de még itt elérhető a maradék.

 

 

Massive Attack, június 23. @ Papp László Budapest Sportaréna

 

A Massive Attackot senkinek nem kell bemutatni, az elektronikus zene egyik legmeghatározóbb úttörője nem először érkezik Magyarországra. Hihetetlen belegondolni, hogy a zenekar idén ünnepli fennállásának 30. születésnapját, így van miből szemezgetni a koncerten is. Turnéjukra jellemző, hogy nem csak a nosztalgiára építenek, ugyanúgy játszanak legújabb munkáikból, mint a 90-es évekbeli repertoárukból. Jegyek még kaphatók itt.

 

 

Trianon Rockopera, június 22-23. @ Hősök tere

 

Koltay Gábor rockoperájának ősbemutatója hol máshol találna méltóbb helyre, mint a Hősök terén? A rendező elmondása szerint nem történelemlecke lesz a darab, sokkal inkább személyes benyomások és visszaemlékezések színpadra vitele. A főbb szerepekben látható Varga Miklós, Vadkerti Imre, Kalapács József, Makrai Pál, Sipos Imre, Benkő Péter, Palcsó Tamás, Rudán Joe, Varga Szabolcs és Varga Vivien is. A rockoperát két egymást követő estén is játsszák, jegyeket itt lehet rájuk váltani.

 

fotó: jegy.hu

 

Múzeumok éjszakája, június 23. @ országszerte több helyszínen

 

A Szentivánéj nem csak azt jelenti, hogy ez a legrövidebb éjszaka az évben, hogy kezdődik a nyár, hanem a hagyomány szerint azt is, hogy ilyenkor egész éjjelre megnyílnak a múzeumok kapujai országszerte. Idén, immáron 16. alkalommal sincs ez máshogy, ismét megszámlálhatlanul sok izgalmas helyszín kapcsolódik be még annál is izgalmasabb programokkal. Az idei esemény fővárosa Pécs, de ez persze nem jelenti azt, hogy a budapesti múzeumok igaz álmukat aludnák, ellenkezőleg: az esemény honlapján lehet böngészgetni a nagyon hosszú listát, melyik múzeumba lehet éjjel is beosonni.

 

Összeállította: Polák Zsóka

 

Főkép: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!