2018. augusztus 4. (szombat), Pozsony – Rosé a Fő téren! – Rózsaszín borok kóstolója

 

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak a WINE NOT? teraszára. A szombati akció a rózsaszín borok kóstolásának jegyében fog zajlani, emellett azonban a vendégek hasáról sem fognak megfeledkezni. A remek grill ételeket a FOU ZOO étterem séfje, Michal Kondrád fogja elkészíteni.

 

 

 hirdetes_810x300  

Bővebb információ itt.

 

 2018. augusztus 4. (szombat), Pozsony, Kafe Scherz – Jazz Belles Quintet

 

A felejthetetlen nyári augusztusi szombatról két szépséges, de elsősorban tehetséges hölgy fog gondoskodni, mégpedig Zuzana Kováčová (ének) és Juliána Gazdagová (szaxofon), akik közösen alkotják a Jazz Belles formációt. A produkcióban fellép még Tomáš Regina zongorista, Andrej Behul (kontrabasszus), valamint Filip Regina dobos.

 

 

A helyek korlátozott számban állnak az érdeklődők rendelkezésére, így ajánlott a foglalás a [email protected] e-mail címen, vagy a 0918 724 379-es telefonszámon.

 

Bővebb információ itt.

2018. augusztus 4. (szombat), Pozsony, KC Dunaj – Balkan Beats

 

Buja tánc, egzotikus melódiák a szlovák folklór elemeivel vegyítve – erre számíthat az, aki szombaton ellátogat a KC Dunaj Balkan beats elnevezésű estjére. A Balkan Beats-est vendége DJ Julah és Potkan lesz, akik a balkán, klezmer, aforbeat, etnojazz és a hazai folklór legjobb számait hozzák el a közönségnek. A belépő 4 €.

 

 

Bővebb információ itt.

 

2018. augusztus 4. (szombat), Pozsony, Dévény – Lovagok Dévényben – Középkor, a lovagok, úrhölgyek és trubadúrok időszaka

 

Éljen át egy mágikus napot a dévényi várban, mely a középkorba repíti vissza. A középkor sötét oldalát az istenítélet (középkori kivégzési eljárás) bemutatásán keresztül tapasztalhatják meg a nézők, a romantikus oldalt pedig a bátor herceg és a bájos hercegnő mesébe illő története fogja képviselni. A régi idők erényeit és ideáljait a lovagi tornán keresztül mutatják be, mely a műsor fő programját alkotja. A remek programról bűvészmutatványokkal, történelmi táncokkal és trubadúr énekekkel gondoskodnak.

 

A látogatók, fiatalok és öregek egész nap számos szórakoztató rendezvény és időtöltés közül választhatnak: korabeli íjászlőtér, agyagkorongozás, lovagolás élő vagy akár fából vagy fémből készült lovakon, kínzókamra, kézműves standok és frissítők, valamint egy keleti teaház kényelme várják az érdeklődőket.

 

 

Bővebb információ itt.

 

2018. augusztus 4–5. (szombat és vasárnap), Pozsony – Kulturális várfalak és kézműves műhelyek (Kultúrne hradby a remeselné dielne)

 

A Kulturális Várfalak polgári társulás idén első alkalommal rendezi meg a Kulturális várfalak és kézműves műhelyek fesztiválját. A fesztiválra látogatók kipróbálhatják a korongozást, de egy kovács jelenlétében a patkókészítés rejtelmeivel is megismerkedhetnek.

 

Részletes program itt.

 

 

2018. augusztus 3-tól 25-ig, Pozsonyi vár – Retró motorkerékpárok kiállítása

 

A kiállítást Csehszlovákia megalakulásának 100. évfordulója alkalmából rendezik meg a pozsonyi vár nyugati teraszán (galériáján). A kiállításon a háború utáni Csehszlovákia JAWA és STADION márkájú motorkerékpárjait lehet majd megtekinteni.

 

 

Bővebb információ itt.

 

Összeállította: Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!