2018. szeptember 8. (szombat), 11.00 órától 19.00 óráig – Egy nap a szőlősben (Deň vo vinohradoch)

 

Idén 10. alkalommal nyitják meg a Kis-Kárpátok szőlőskertjeit, ahol a borászok nemcsak szőlőt fognak kínálni, de az abból készült boraikat is. Récsétől Szetgyörgyön, Bazinon és Modoron át egészen Ottóvölgyig 53 szőlőskert áll a látogatók rendelkezésére. A jó borhoz természetes jó zene is jár, a borászok pedig a frizzantén, a muston és a korai murcin kívül a saját, hazai különlegességeiket is a kóstolni vágyók rendelkezésére bocsátják.

 

 

 hirdetes_300x300  

Bővebb infó itt.

 

2018. szeptember 8. (szombat), 10.00 órától 21.00 óráig, a dévényi vár alatt – Dévényi szüret (Devínske vinobranie)

 

Az első szüret és az első murci a Kis-Kárpátok régiójában! Amit a rendezvény szervezői kínálnak: a dévényi és a kis-kárpátoki borászok nedűit, a régió első murciját, ribizlibort, minőségi étkeket és a kistermelők termékeit a gazdavásáron.

 

Bővebb infó itt.

 

2018. szeptember 8. (szombat), Oroszvár (Rusovce) – Római játékok + Limes Day 2018

 

A Római játékok rendezvény bepillantást enged a látogatóknak az ókori Róma történetébe. A kellemes környezettel, új ismeretekkel, szórakozással és élményekkel teli rendezvény 21. alkalommal nyitja meg az ókori Róma kapuit.

 

 

 

 

Bővebb infó itt és itt.

 

2018. szeptember 8. (szombat), 15.00 óra, Kollár tér, Pozsony – Red Bull Dance Your Style

 

Jöjjön, és döntse el, hogy ki legyen a legjobb táncos a pozsonyi Red Bull Dance Your Style táncfesztiválján.

 

 

Bővebb infó itt és itt.

 

2018. szeptember 8. (szombat), 19.00 óra, V-Klub, Pozsony – Golden Age Festival (A régi jazz nemzetközi fesztiválja)

 

 

2018. szeptember 8–9. (szombat és vasárnap), a Kis-Duna partja – Vereknyei búcsú ünnepség (Vrakunská hodová slávnosť)

 

 

2018. szeptember 9. (vasárnap), 14.00 órától – Nyárbúcsúztató a Štúr utcában

 

Pozsony szívében, a Štúr utcában öt színpadon különböző zenés, táncos és színházi műsorokkal, gyerekeknek és felnőtteknek szóló workshopokkal várják az érdeklődőket.

 

 

Bővebb infó itt.

 

2018. szeptember 11. (kedd), 17.00 óra, Pálffy-palota, Pozsony – PAROLA, kiállításmegnyitó

 

A PAROLA – kézfogás – című, a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete és a salgótarjáni Balassi Bálint Asztaltársaság közös kiállítását rendkívüli gazdagság, a művészi megközelítés sokfélesége jellemzi. Realizmus és absztrakció egyaránt jelen van a festmények és grafikák között, ugyanúgy, mint a gazdag cselekményű, szimbolikus kompozíció és a valóságot végletekig redukáló festmény.

 

 

A kiállítást a kurátor, Miglinczi Éva művészeti író nyitja meg, fővédnöke Csáky Pál, EU parlamenti képviselő. A kiállítás szeptember 30-ig tekinthető meg.

 

2018. szeptember 12. (szerda), 17.00, Pozsonyi Magyar Intézet – A mi ’68-unk- 1968 tanulságai magyar szemszögből

 

A Pozsonyi Magyar Intézet szeptember 12-én, szerdán 17.00 órától szervezi meg A mi  ’68-unk – 1968 tanulságai magyar szemszögből című kerekasztal-beszélgetést a Pozsonyi Magyar Intézet székházában.

 

Bevezető előadást tart Máthé Áron történész. Az est vendégei: Kiss Gy. Csaba címzetes egyetemi tanár, Duray Miklós közíró, egyetemi tanár és Gágyor Péter író, publicista. Közreműködik Récsei Noémi.

 

 

2018. szeptember 12. (szerda), 17.00, Brämer-kúria, Pozsony – Gyurkovics Ferenc emlékkiállítás

 

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma a losonci Nógrádi Múzeum és Galériával valamint a Hagyományok és Értékek Polgári Társulással közösen szervezi meg szeptember 12-én, szerdán 17.00 órai kezdettel a Gyurkovits Ferenc című emlékkiállítást a pozsonyi Brämer-kúriában.

 

 

A kiállítást megnyitja Németh Bozó Andrea, művészettörténész, a losonci Nógrádi Múzeum és Galéria kurátora. A tárlat november 4-ig látható.

 

Összeállította: Takács Henrietta

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!