Február 2. (szombat) – Főrévi Disznótoros Ünnepség (Ružinovské zabíjačkové slávnosti)

 

Február 2-án, szombaton 10.00 órától kerül megrendezésre a főrévi A. Hlinka parkban a Főrévi Disznótoros Ünnepség, ahol házi disznótors finomságokkal és kolbászkészítéssel, illetve disznótors káposztalevessel várják az érdeklődőket. A disznótorra látogatóknak lehetőségük lesz házi készítésű disznótors termékeket, illetve ételeket vásárolni. A jó kedvről az Orchester Jána Berkyho Mrenicu – Diabolské Husle, Salamander folkzeneker és Karpaty néptáncegyüttes gondoskodik.

 

 

 hirdetes_300x300  

Február 2. (szombat) – Bazini bál

 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak február 2-án, szombaton az első Bazini bálra a Bazini Kultúrházba. A bálon a táncos szórakoztatásról a Funkiez és a Funny Fellows gondoskodik, míg énekelni Helena Krajčiová színész- és énekesnő fog. A belépő ára 40 euró. Az ár tartalmazza a vacsorát, egy üveg bort, valamint az üdítőt. A bálon a helyi borászok fogják kínálni legfinomabb nedűiket, illetve büfé és fotósarok is lesz. Az est házigazdája Roman Féder.

 

 

Február 2. (szombat) – Pressburger Klezmer Band

 

Február 2-án, szombaton este 20.00 órától a pozsonyi Pressburger Klezmer Band ad koncertet a Kafe Scherz Palisádyban. A belépő 10 euró.

 

 

Február 5. (kedd) – Beszélgetés Chrenka Edit szótáríróval a Pozsonyi Casinóban

 

Vajon hogyan, mennyi idő alatt készíthető el egy kétnyelvű szótár? Mitől érdekes ez a száraznak tűnő munka? És valóban frissen tartja a gondolkodást? Erről és a munkájával kapcsolatban sok egyébről is kérdezik február 5-én, kedden 18.00 órától a Pozsonyi Casinóban Chrenka Edit szótárírót és -szerkesztőt, aki fél évszázada gyerekkori álmát válthatja valóra.

 

Fotó: www.novezamky.sk

 

Február 7. (csütörtök) – Esélyek és kilátások – kerekasztal-beszélgetés

 

A Pozsonyi Magyar Intézet február 7-én, csütörtökön 17.00 órától szervezi meg az Esélyek és kiáltások című kerekasztal-beszélgetését a magyar nemzetpolitikai lehetőségekről a Pozsonyi Magyar Intézet székházában.

 

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői Gecse Géza történész, a Nemzetpolitika –szorítóban – Aspektusok határok nélkül 2002 – 2017 című könyv szerzője valamint Éger György szociológus, a Magyarok Romániában, 1990–2015 című kötet szerkesztője. Vendég: Duray Miklós. Moderátor: Kövesdi Károly író, publicista, szerkesztő.

 

Február 7. (csütörtök) – Mozizás a Pozsonyi Casinóban

 

Mindenki megvan című szívhez szóló amerikai film mai világunk élő problémáját, az egymástól távol élő szülő-gyerek kihűlő kapcsolatát dolgozza fel szelíd humorral Robert de Niro nagyszerű főszereplésével. A vetítés 17.00 órától kezdődik.

 

 

Február 7–10. (csütörtöktől vasárnapig) – Japán Filmfesztivál

 

Japán szlovákiai nagykövetsége sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Japán Filmfesztiválra, melynek során a pozsonyi Lumiére moziban négy japán filmet fognak levetíteni.

 

Bővebb infó itt.

 

 

Február 8. (péntek) – Irodalmi Szemle – lapbemutató

 

Az Irodalmi Szemle 60 éve címmel február 8-án, pénteken 17.00 órától kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a Pozsonyi Magyar Intézetben (Stefánia út 1.) a lap egykori és jelenlegi szerkesztőinek, szerzőinek, munkatársainak részvételével.

 

Összeállította: Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!