Könyvbemutató, kiállításmegnyitó, egyetemi fesztivál, koncert, hegyi- és kalandfilmfesztivál. Ezen a héten is színes programokkal várják a pozsonyiakat és a fővárosba látogatókat.

 

Március 26. (kedd) – Szomolai Tibor előadása a Pozsonyi Casinóban

 

Március 26-án, kedden 18.00 órától a Pozsonyi Casino vendége A klán: a maffia és a politika a Felvidéken című könyv szerzője, Szomolai Tibor.

 

 hirdetes_300x300  
Fotó: szenc.sk

 

Március 26–28. (keddtől csütörtökig) – 100 év Amosszal (Sto rokov s Amosom)

 

A 100. évfordulóját ünnepli a pozsonyi Comenius Egyetem. A háromnapos ünnepség keretén belül rengeteg színes programmal várják az érdeklődőket (nem csak az egyetemistákat!). A belépés díjtalan.

 

 

Részletes program megtekinthető itt.

 

Március 27. (szerda) – Central Europe and the V4: Historical and policy perspectives – könyvbemutató és panelbeszélgetés

 

Március 27-én, szerdán a Pozsonyi Magyar Intézetben (Stefánia út 1.) 18.00 órától valósul meg az Antall József Tudásközpont és Magyarország Pozsonyi Nagykövetségének rendezvénye, ahol köszöntőt mond Pető Tibor, Magyarország pozsonyi nagykövete és Dávid F. Andor, a Nemzetközi Visegrádi Alap igazgatója.

 

Challenges and Possibilities of the V4 című panelbeszélgetés résztvevői: Oľga Gyárfášová (Comenius Egyetem, Pozsony), Peter Hatiar (a V4-elnökség nemzeti koordinátora – Szlovák Köztársaság Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma), Lázár András Máté (V4 nemzeti koordinátor – Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma), Tomáš Strážay (Szlovák Külpolitikai Társaság) és Stepper Péter (Antall József Tudásközpont).

 

A rendezvény angol nyelvű.

 

Március 27–31. (szerdától vasárnapig) – Hory a mesto 2019

 

Idén immár 20. alkalommal kerül megrendezésre a Hegyi és Kalandfilmek Nemzetközi Fesztiválja (Hory a mesto), melynek március 27-től 31-ig ismét a pozsonyi Bory Mall bevásárlóközpont és a CINEMAX BORY mozi ad otthont.

 

 

A fesztivállal kapcsolatos összes cikkünk elérhető itt.

 

Március 28. (csütörtök) – Dr. Czakó László fül-, orr- és szájsebész előadása a Pozsonyi Casinóban

 

Március 28-án, csütörtökön 15.00 órától kerül megrendezésre Dr. Czakó László fül-, orr- és szájsebész előadása a Pozsonyi Casinóban (Klarissza utca 7.).

 

A Pozsonyi Vöröskereszt előadásai általában rendhagyó beszélgetések neves orvosokkal, szakmájukat értő egészségügyben dolgozókkal. A márciusi előadást Dr. Czakó László , fül-, orr- és szájsebész tartja.

 

Március 28. (csütörtök) – Istennel a hazáért és a szabadságért – kiállításmegnyitó

 

A Csemadok pozsonyi székházának Rákosi Ernő termében (Május 1. tér 10–12.) március 28-án, csütörtökön 17.00 órakor nyitják mega az Istennel a hazáért és a szabadságért című II. Rákóczi Ferenc, Magyarország hőséről szóló kiállítást.

 

 

Az utazó kiállítás a Varsói Magyar Kulturális Intézet megbízásából készült, többek közt a kassai Kelet-szlovákiai Múzeummal és a borsi II. Rákóczi Ferenc Polgári Társulással együttműködésben.

 

Közreműködnek: Kovács László történész, Molnár László és Németh Imre előadóművész.

 

Március 28. (csütörtök) – Avantasia – Moonglow World Tour 2019

 

Minden idők legsikeresebb metál operája három év után ismét európai- és világturnéra indul, aminek az első állomása Szlovákiában lesz, mégpedig március 28-án, csütörtökön 19.00 órától a Hant Arénában.

 

 

Március 29. (péntek) – A Zsemle költészeti antológia bemutatása

 

Március 29-én, pénteken 17.00 órától rendezik meg a Zsemle, vagyis az Irodalmi Szemle líraantológiája bemutatóját a Pozsonyi Magyar Intézet épületében (Stefánia út 1.).

 

Vendégek a kötet szerzői, Mizser Attila főszerkesztő és Juhász Tibor, valamint Csanda Gábor, az alapításának ötvenedik évfordulóját ünneplő Madách Kiadó vezetője. Moderátor: Nagy Csilla szerkesztő.

 

 

Összeállította: Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!