Ezen a héten koncerteken és előadásokon szórakozhat a kedves érdeklődő Rimaszombatban és a Medvesalján, valamint Egyházasbáston.

 

Minden kedves olvasónknak nagyon jó szórakozást és kellemes húsvét előtti pihenést kívánunk!

 

Április 8-án (hétfőn) 16:30 órakor Rimaszombatban a Városi Művelődési központban Nemzetközi Roma Nap lesz.

 

 hirdetes_300x300  

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából gálaestet rendez a rimaszombati Városi Művelődési Központban április 8-án, hétfőn 16:30 órától a Közös Erővel Gömör Felvirágoztatásáért szervezet, amelyen átadják a Roma Szív díjat is.

 

A műsorban közreműködnek: Roma Csillagok Tánccsoport, a rimaszombati Magán Konzervatórium, Horváth Roland és zenekara, valamint a Fénix Tánccsoport.

 

 

Április 10-én (szerdán) 10:00 órakor Rimaszombatban több helyszínen Janko Jesenský emléknapot tartanak.

 

Rimaszombat Városa, a Matica slovenská Rimaszombati Háza és a Szlovák Nemzeti Párt Járási Tanácsa a Matej Hrebenda Könyvtárral és a Gömör-Kishonti Közművelődési Központtal közösen Janko Jesenskýre emlékezik abból az alkalomból, hogy 100 éve nevezték ki Gömör-Kishont megyefőnökévé.

 

A megemlékezésre április 10-én, szerdán kerül sor 10:00 órától a rimaszombati Városi Művelődési Központ esztrádtermében, ahol Július Lomenčík tart előadást, bemutatva Janko Jesensky életművét. Ezt követően Erika Juhászová ad elő a költő-író műveiből, majd a Divosud színjátszó kör előadásában részletet láthatnak a Rafík asszony című színpadi játékból.

 

Az ünnepség 13:00 órától a Járásbíróság (Tompa tér) épületénél folytatódok, ahol megkoszorúzzák Janko Jesenský szobrát, majd 13:30 órától a Matej Hrebenda Könyvtárban Jesenský-kiállítás nyílik.

 

 

Április 11-én (csütörtökön) 17:00 órakor Rimaszombatban a Városi Művelődési Központban Chantal Poullin-Polívková koncert lesz.

 

Különleges sanzonestre várják az érdeklődőket április 11-én, csütörtökön 19:00 órától a rimaszombati Városi Művelődési Központ színháztermébe, ahol a francia–cseh Chantal Poullain-Polívková ad koncertet. Közreműködik a Štěpán Markovič trió (Štěpán Markovič/szaxofon, Jan Kořínek/nagybőgő, Ondřej Kabrna/zongora).

 

Jegyek elővételben a helyszínen és a Turisztikai Információs Központban kaphatók 12 euróért, míg a helyszínen a belépők 15 euróba kerülnek.

 

 

Április 12-én (pénteken) 17:00 órától kerül megrendezésre Miro Jaroš koncertje a rimaszombati VMK-ban.

 

Ťuki Tour 3 címet viselő turnéja keretében Rimaszombatba is ellátogat Miro Jaroš, aki kicsiket és nagyokat egyaránt vár a rimaszombati Városi Művelődési Központban április 12-én, pénteken 17:00 órától megrendezendő koncertjére.

 

Jegyek 10 euróért kaphatók a helyszínen, a Turisztikai Információs Központban és a Ticketportal hálózatán keresztül.

 

 

Április 12-én (pénteken) 17:30 órától Rimaszombatban, a Csillagházban (Daxner utca 36) az Ennivaló történelem – Pozsony és a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás c. előadásra kerül sor.

 

A Légy Lámpás! előadás-sorozat következő előadása 2019. április 12-én, 17:30 órától lesz a rimaszombati Csillagházban. Az előadás címe: Ennivaló történelem – Pozsony és a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás.

 

Korpás Árpád, a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás alelnökének előadása.

 

A tartalomból:

– Hogyan mutassuk be Pozsony múltját és a város magyar vonatkozásait?

– Pozsonyi mesék – könyvek gyerekeknek

– Sétáljunk együtt a koronázó városban

 

 

Április 12 (pénteken) 18:00 órakor Egyházasbáston a Bed&More panzióban Szász Péter: Íme, hitünk szent titkai címmel tart előadást.

 

Beavatás a húsvéti misztériumba a magyar néphagyományban, avagy miért is mossa a holló nagypénteken a fiait?

 

Részletesebb információ itt.

 

 

Összeállította: Mede Géza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!