Nyitókép: hazajaroegylet.hu

 

„Küldetésünk a Kárpát-medencei magyarság összetartozásának erősítése, elsősorban a honismeret és a turizmus eszközeivel. A Kárpát-medence tájainak, természeti- és kulturális értékeinek, történelmi emlékeinek megismertetése; a természeti környezet és az épített örökség védelme és átörökítése; a kárpáti természetjárás hagyományainak éltetése” – olvasható a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet honlapján.

 

Ipoly-völgyi látkép, Horthy Miklós Emléktúra (hazajaroegylet.hu)

 

A turistaegylet a fenti célok értelmében idén is megszervezi tavaszi túráit a Felvidéken, a Hazajáró turisztikai magazin csapatával együttműködve. Május 4-én, vasárnap kerül sor a Horthy Miklós Emléktúrára, amely egy 35 km-es túra Hont térségében. Célja, hogy megismertesse a Korponai- dombvidék Ipolyra lefutó végső nyúlványainak világát, a Börzsönyt, az Ipoly völgyét és a Selmeci-hegységet.

 

 hirdetes_300x300  

Ez az a táj, amelyet Trianonban elcsatoltak, de Horthy Miklós kormányzósága idején, 1938-ban visszatért Magyarországhoz. A túra útvonala: Drégelypalánk > Ipolyhídvég > Kelenye > Ipolyfödémes > Magas-hegy > Ipolyhídvég.

 

Valahol a Medvesalján (hazajaroegylet.hu)

 

Május 5-én, vasárnap a Medvesalját fedezhetik fel a túrázni vágyók. Mi több, Kenyeres Oszkárral és Jakab Sándorral barangolhatják be a Medves-vidék és Gömörország ezen szegletének szépségeit. A túra a Hazajáró Kupa része. Helyszín: Pogányvár Fogadó, Egyházasbást.

 

Mindkét túra regisztrációhoz kötött, online nevezés és további információk az egyesület honlapján (itt és itt).

 

Kapusník Csaba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.