Tematikus séta, előadás, beszélgetés, filmvetítés, koncertek, múzeumok és galériák éjszakája. Most vasárnap és az egész jövő hét folyamán is érdekes programokkal várják a pozsonyiakat és a fővárosba látogatókat.

 

Május 12. (vasárnap) – Pozsonyi paloták 2. – tematikus séta Brogyányi Mihály vezetésével  

 

Tegyen egy történelmi sétát a magyar arisztokrácia koronázóvárosában!

 

 hirdetes_300x300  

Találkozási hely: Fő tér, Roland-kút (14.00 órakor)

Az előadás nyelve: magyar

Belépti díj: tetszés szerint

 

 

Hol laktak a Csákyak, az Erdődyek, a Pálffyak, az Esterházyak, a Zichyek vagy a Grassalkovichok? Kik voltak a vendégeik, és kik kísérték őket? Milyen hatással volt itt-tartózkodásuk a korabeli Pozsony városképére, kulturális és társadalmi életre?

 

Bővebb infó itt.

 

Május 14. (kedd) – Beszélgetés Petőcz Kálmán politológussal a Pozsonyi Casinóban

 

Elnöknőnk van – így döntött Szlovákia lakossága. Május 14-én, kedden 18.00 órától Petőcz Kálmán politológussal arról beszélgetnek a Pozsonyi Casinóban, hogy milyen változást hozhat a belpolitikában az a tény, hogy egy hölgy tölti be az államfői tisztet.

 

Május 15. (szerda) – Gaučík István előadása a Csemadok pozsonyi székházában

 

A Csemadok Ligetfalui Alapszervezete minden kedves érdeklődőt szeretettel vár május 15-én, szerdán 17.00 órakor Gaučík István történész Emlékezés és felejtés határai – Könyöki József élete és munkássága című előadására a Csemadok pozsonyi székházának Rákosi Ernő Nagytermében.

 

Május 15. (szerda) – ABBA Mania koncert Pozsonyban

 

A világ legjobb ABBA tribute zenekara május 15-én, szerdán 19.00 órától ad koncertet az EUROVIA Arénában (ŠH Pasienky).

 

 

 

Május 16. (csütörtök) – Filmvetítés a Magyar Film Napja alkalmából

 

A Magyar Film Napja alkalmából május 16-án, csütörtökön 17.00 órától vetítik le a Pozsonyi Magyar Intézetben (Stefánia utca 1.) Zsigmond Dezső: A sátán fattya című filmet.

 

 

A film Nagy Zoltán Mihály A Sátán fattya című, a ´40-es évek egyik legnagyobb magyar tragédiájáról, a sztálini lágerek embertelenségéről szóló kisregényét dolgozza fel. A néző a filmet nézve szembesülhet a második világháború és a kommunizmus szörnyűségeivel, az emberi szenvedés mélységeivel.

 

A vetítést követően beszélgetés Zsigmond Dezsővel, a film rendezőjével.

 

Május 16. (csütörtök) – BRaK 2019: Kafka Band

 

Két év után újra Pozsonyban ad koncertet a legendás Kafka Band zenekar, ahol új, Amerika című albumukat is bemutatják. A zenekar a BRaK 2019 fesztivál keretén belül lép színpadra május 16-án, csütörtökön 20.00 órakor a Pavol Országh Hviezdoslav Színházban.

 

 

Bővebb infó itt.

 

Május 18. (szombat) – Múzeumok és galériák éjszakája a Szlovák Nemzeti Galériában

 

Egy évben egyszer éjfélig tartózkodhatunk a Szlovák Nemzeti Galéria termeiben. Az érdeklődőket az aktuális kiállításokhoz kapcsolódó előadásokkal, workshopokkal és színházi programokkal várják.

 

 

Részletes program itt.

 

Összeállította: Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!