Gyereknapi programok, lovagok, vízi parádé, városnéző séta, hangverseny, kiállítás, koncert. Hétvégén és a jövő hét folyamán is érdekes programokkal várják a pozsonyiakat és a fővárosba látogatókat.

 

Június 1. (szombat) – Lovagok Dévényben

 

Gyermeknap alkalmából június 1-jén minden érdeklődőt várnak a dévényi várba, ahol a Dévényi lovagok elnevezésű egész napos program keretén belül a középkorba repítik vissza a látogatókat.

 

 hirdetes_810x300  

 

Részletes program itt.

 

Június 1–2. (szombat és vasárnap) – Nyitott parkok és kertek hétvégéje Pozsonyban

 

Június első hétvégéjén 11. alkalommal kerül megrendezésre a kertészeti kultúra fesztiválja, melynek célja, hogy bemutassa és felhívja a figyelmet a parkok és kertek értékére és jelentőségére.

 

 

Részletes program itt.

 

Június 1. (szombat) – Gyereknap a pozsonyi UFO-ban

 

 

Június 2. (vasárnap) – River Show 2019

 

Június 2-án, vasárnap mindenkit sok szeretettel várnak a Duna-parton megrendezésre kerülő nagyszabású ünnepségre.

 

Idén immáron 5. alkalommal rendezik meg az Eurovea előtti vízi parádét, ahol vízisport-bemutatóval, luxushajó-kiállítással, divatbemutatóval, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket.

 

 

Június 2. (vasárnap) – Híres nők Pozsonyban – városnéző séta

 

Június 2-án, vasárnap14.00 órától Híres nők Pozsonyban címmel tematikus városnéző sétát szerveznek Gaál Julianna vezetésével.

 

„Olyan nőkkel ismerkedünk meg, akik formálták Pozsony arculatát, valamikor utcáit rótták, vagy épp nekik köszönhető megannyi emlékmű és épület. Híresek és hírhedtek, szentek, boszorkányok, uralkodók és cselédlányok, valós történelmi személyek, és olyanok, akiket csak a városi legendákból ismerünk”

 

– olvasható a rendezvény meghívójában.

 

Gyülekezés a Grassalkovich-palota előtt (Hodža tér/Hodžovo námestie).

 

 

Bővebb infó itt.

 

Június 3. (hétfő) – A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar – nyitó hangverseny

 

A pozsonyi Magyar Kulturális Napok keretén belül június 3-án, hétfőn 19.00 órakor nyitó hangversenyt tartanak Vashegyi György vezényletével az Evangélikus Nagytemplomban (Apácapálya utca 28./Panenská 28).

 

A Liszt-díjas karmester 1990-ben alapította meg a Purcell Kórust, majd 1991-ben az Orfeo Zenekart. Vezetésük ideje alatt számtalan jelentős opera- és oratóriumprodukciót, kantáta- és zenekari műsort hozott létre. Nevéhez számos újkori világpremier és magyarországi bemutató fűződik: együttesei élén eddig közel 30 lemezfelvételt készített. A kórus és a zenekar számos meghívásnak tesz eleget szerte Európában.

 

 

Belépő jegyek koncert előtt a helyszínen vásárolhatóak meg. Jegyár: 5 euró.

 

Június 5. (szerda) – Fehér László: Nemzedékek – kiállítás

 

A pozsonyi Magyar Kulturális Napok programsorozat részeként június 5-én, szerdán 18.00 órától Fehér László Kossuth-díjas képzőművész Nemzedékek c. kiállítását lehet megtekinteni a Z-Galériában (Ventur u. 9./Ventúrska 9).

 

Fehér László Kossuth-díjas képzőművész 1990-ben képviselte Magyarországot a Velencei Biennálén. Ő volt az első kelet-európai művész, akinek alkotása 2012-ben megjelent a bécsi Ringturm homlokzatán. 2014-ben pasztell önarcképe a Galleria degli Uffizi világhírű önarckép gyűjteményébe került. A pozsonyi kiállítás az Emléknyomatok című festménysorozatra és a művész új papírmunkáira fókuszál.

 

Kurátor: Fehér Dávid művészettörténész.
Megnyitja: Helena Markusová, az érsekújvári Zmeták Ernő Művészeti Galéria igazgatója.

 

Nyitva tartás: vasárnap és hétfő kivételével naponta 13.00 és 18.00 óra között.

 

A kiállítás 2019. június 22-ig tekinthető meg.

 

Június 7. (péntek) – Jazz Night 9

 

 

Összeállította: Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!