Nyitókép: Learnreligions.com

 

Lélekerősítő programokkal várnak mindenkit a pozsonyi magyar katolikusok körében, de máshol is! 

 

Október a rózsafüzér hónapja. Az őszi napokra változatos programokat készítettek elő az érdeklődők számára a pozsonyi magyar katolikusok körében. Többek között erről is faggattuk Molnár Tamás atyát.

 

Az agárdi római katolikus plébánia ismertetője szerint a rózsafüzér imádsága valójában az Evangélium rövid összefoglalása. Az imapercek során többek között Mária-imádságot, a megváltás művéért elhangzó hálaadását is imádkozhatjuk.

 hirdetes_300x300  

 

„A rózsafüzérrel a keresztény nép valójában beiratkozik Mária iskolájába”

 

– fogalmaz az agárdi lelkiatya. A rózsafüzér imádkozása során a hívő ember a kegyelmek bőségét is elnyeri amellett, hogy lelkileg, testileg egyaránt megerősödik.

 

Közös imádkozás

 

Az októberi vasárnapokon  (23., 30.) közös rózsafüzér-imádkozásokat tartanak a pozsonyi ferences templomban. Erre a vasárnap délelőtti szentmisék előtt, 8:30-tól lesz lehetőség.

 

 

 

 

Házas hétvége Gödöllőn

 

A házaspároknak ajánlott program október 21-23. között zajlik majd. A hétvégére házaspáronként lehet jelentkezni ITT.

 

 

Október 22-e a lélekemelő nap

 

Ezen a napon elsősorban újraindul a magyar nyelvű Teológiai Szabadegyetem Pozsonyban.

 

A világjárvány beálltával megszakadt felnőttképzést a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskoláról érkező vendégoktatók előadásaival szeretnék folytatni.

 

A képzés havi egy szombaton (9.00-12.00 óra, és 13.00-16.00 óra között) az Aloisianum nagytermében (a belvárosi jezsuita templom mellett) zajlik majd. Az érdeklődők jegyzetfüzetet és tollat vigyenek majd magukkal. Az idei akadémiai év első szombatján erkölcsteológiából és egyháztörténelemből választott témákat hallgathatnak meg a részvevők.

 

A „Jelentkezési lap” pedig ITT érhető el.

 

Teremtésvédelmi lelkigyakorlat

 

Október 11-ig (kilenc napon keresztül) tartottak egy lelkigyakorlatot – tudtuk meg Molnár Tamás atyától. A Teremtésvédelmi lelkigyakorlat e-mailben küldött anyagokkal zajlott – ismertette a részleteket.

 

A pozsonyi lelkiatya összegezte, hogy online lelkigyakorlatot többek között azért is tartanak, mert nem mindig tudják megoldani az emberek, hogy egy máshol szervezett lelkigyakorlaton vegyenek részt, ezért kíván segítség lenni az otthon/bárhol végezhető „mindennapok lelkigyakorlata”.

 

Tamás atya arra biztatott mindenkit, hogy a naponta villámpostán küldött anyagra érdemes megfelelő figyelmet és időt szánni minden egyes nap.

 

 

Ifjúsági találkozó Taizé – Pannonhalma

 

Ingyenes film- és beszélgetés ajánlók

Akár egy Budapestre szervezett családi kirándulás programjaiba is beilleszthető a közös mozizás lehetősége. Méghozzá mindezt ingyen.

 

 

 

Gyászfeldolgozást segítő lelkigyakorlat Tahiban

 

Molnár Tamás atya és Tegzes Katalin segítő nővér által kísért lelkigyakorlatot főként a gyászolóknak ajánlják. A programok október 27-29. között lesznek. Részletek ITT.

 

 

A katolikusok, hívek biztatnak mindenkit arra, hogy imádkozzanak gyakran, rendszeresen akár egyénileg, családonként, kiscsoportokbam, a hittanórákon vagy épp közösségileg!

 

 

Tamás tya Isten áldásával kísért őszi heteket és a Szűzanya oltalmát kívánja mindannyiunk számára!

 

 

 

Laky Erzsébet

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.