Nyitókép: Strand Fesztivál

 

Idén minden eddiginél több újdonság  van a fesztiválon. Cirkuszi színekbe öltözik a STRAND, és a koncertek között a Fővárosi Nagycirkusz és Kiss V. Balázs bűvész világszámokkal érkezik, míg a fesztivál területén a Karzat Színház és a Vándorvurstli, a Piros Orr Alapítvány bohócai, a Rippel Fivérek és számos zsonglőriskola várja a vendégeket. 

 

Két nagyszínpad, egy küzdőtér és még rengeteg színpad!

 

Az esemény két legnagyobb színpada a balatoni panorámás, szabadtéri MOL Nagyszínpad és az óriási nyitott sátorban felépülő Foodora Nagyszínpad egymás mellett kapnak helyett. A STRAND cirkusz főterén a legnagyobb hazai előadók koncertjei váltják majd egymást a legizgalmasabb hazai és nemzetközi cirkuszi produkciókkal.

 

 hirdetes_300x300  

 

 

A zárónapon a Foodora Nagyszínpadon lép fel a fesztivál egyik legjobban várt előadója, a Purple Disco Machine, aki először játszik Magyarországon.

 

A Borsodi színpadon találkoznak a hazai zenei élet legizgalmasabb előadói a legkülönbözőbb műfajokat képviselve. Mindenki megtalálhatja majd a koncertet, amit hiányolt még a nyárból Ajsa Lunától, Hundred Sinsen át egészen a World is mine csapat fergeteges bulijáig.

 

Ugyancsak koncertekkel várja a rajongókat a Petőfi Színpad, a Telekom Kraft Színpad, a Kinley Stage és a MEISTER ZONE BY JÄGERMEISTER, az éjjeli órákban pedig a Kraft Kertben Járai Márk lesz a házigazda a Tábortűz helyszínén.

 

 

A Foodora Beachen 13 órától techno jóga várható, ahol DJ-k pakolják majd a trackeket. Ezentúl a Bor50di Darts-Foci helyszínen még darts-focistaként is kipróbálhatják magukat a bevállalósabbak (14 és 19 óra között). Eközben a fesztivál túlsó végében STRAND Kertmozi is lesz: ott naponta két film és popcorn is helyet kap.

 

 

STRAND Cirkusz – mindenkire szerep vár

 

Kiemelt pillanatban lépett szövetségre idén a cirkuszművészetet központi motívumának választó Strand Fesztivál és a Fővárosi Nagycirkusz.

 

 

Szeptemberben indul a Budapest Cirkuszművészeti és Kortárstánc Főiskola négy, ösztöndíjjal támogatott BA/MA képzése lovasakrobata, bohóc, cirkuszi táncos és kortárs tánc szakokon. Mivel augusztus végén, a Strand Fesztivál idején még lehet jelentkezni a pótfelvételire – fiatal artistaművészek szakszerű segítséggel ki is próbálhatjátok majd egy rendezvénykamionon a légtornász eszközöket, a karikát, a tissue-t, a hammockot és a levegő rudat.

 

A Fővárosi Nagycirkusz világszínvonalú produkciókat is elhoz Zamárdiba a futó műsoraiból:

 

  • az orosz Vladimior Erofeev görgőegyensúlyozó/rolla-bolla és a Markin-család perzs számaiban, valamint a venezuelai Gilbert Takamura magasdrót produkciójában gyönyörködhet majd a közönség a koncertek között.

 

 

ARTPART

  • kortárs művésztelep a STRANDon

 

A fesztivál szívében egy művésztelep is található, ahol hat konténerben nyílik galériakiállítás. Eredetiben láthatóak az alkotások, és a művészekkel is lesz lehetőség személyes találkozásra vagy akár közös alkotásra is.

 

Ugyanitt kiállít a frissen Best of Balaton díjas balatonoffseason, a Főfotó Galéria és Az én lemezem fotókiállítása is látható lesz, ahol magyar sztárok mutatják be a számukra legfontosabb lemezeket.

 

 

STRAND Csúszda – 200 méter suhanás a tömeg fölött

 

A Magyar Honvédség közreműködésével működő, 25 méter magas komplexum tetejéről a bátor jelentkezők egy közel 200 méteres pályán csúszhatnak végig a közönség felett, a színpadok előtt. A STRANDon lesz még óriáskerék, bungee jumping, katapult és természetesen dodgem is.

 

 

 

 

 

 

Sajtóhír/Körkép.sk/Laky Erzsébet 

Képek: Strand Fesztivál

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.