(…) Kedves barátaim,

 

politikai karrierem során még soha nem állítottak egy ilyen nehéz helyzet elé. Meggyőződésem, hogy egy politikusnak képesnek kell lennie meghoznia azokat a helyes döntéseket is, amelyek nem népszerűek. Tudtam mi vár ránk. Ennek ellenére is úgy döntöttünk, hogy részt veszünk a bal-jobb kormány megalakításáról folytatott tárgyalásokon. Mégpedig azért, mert a kérdés ma nem úgy áll, hogy országunknak jobboldali, vagy baloldali kormánya lesz-e.

 

A kérdés az, hogy képesek leszünk-e országunkban megtartani a demokratikus rendszert, hogy képesek leszünk-e fenntartani Szlovákia pro-európai és pro-atlanti irányvonalát. Hogy megalakul-e egy olyan kormány, amely számára fontos a kisebbségek érdekképviselete. Ha a Híd nem lesz a kormány része, ez nem garantált. Igaz ez a szakértői kormányra is, amelynek aligha lenne prioritás a kisebbségi kérdés. Ha sikerül kormányt alakítani, azzal egyben a szélsőségesek megerősödése elé is gátat vetünk.

 

 hirdetes_300x300  

Biztosítom Önöket, hogy nagyon világos, programpontokhoz kötött elvárásokkal indulunk a mai tárgyalásra és bízok abban, hogy sikerül azokat érvényre juttatnunk. Amennyiben ez nem sikerül, úgy ennek a kormánynak a létrejöttében nem veszünk részt.

 
Ennél a folyamatnál kérem türelmüket és megértésüket.

 

Bugár Béla

 

Facebook – Bugár Béla

 

A fenti facebook poszt a koalíciós tárgyalások ideje alatt, 16:32-kor került ki Bugár Béla facebook oldalára (a szerk. megj.)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!