Olvasom a minap egy írásban, hogy milyen óriási gond a szélsőségek előretörése Szlovákiában és Magyarországon, amivel még egyet is tudok érteni. Szerintem Európa szerte ugyanez történik, „köszönhetően” a liberalizmus ésszerűtlen, társadalompusztító politizálásának. Erről is megvan a véleményem, de most inkább csak az itteniekkel foglalkoznék, mert ugyebár most nálunk volt választás.

 

 

Először is Kotlebáék megerősödése felől közelítem meg a dolgokat. Ebben nagymértékben közrejátszott a SMER korrupciós, oligarchás poltikája, a pénzelnyelő ,,látszatromamegoldások”. Erre válaszul a fasiszta párt egyszerűen fogalmazta meg a mondandóját: a törvények minden téren minden emberre ugyanúgy vonatkoznak.

 

 

 hirdetes_300x300  

Ebben az üzenetben sok minden benne van. A választók 8%-ának ennyi is elég volt a mai politika piszkos játszmáiban. Nézzük a másik nacionalista pártot. Ja, az már nem számít annak? Mitől is nem? Mert van egy szélsőségesebb? Mert nem Slota az elnökük? A párt katonái és a táboruk ugyanaz maradt. Az elveik megmaradásában sem kételkedem.

 

 

Aki próbálja őket tisztára mosni és kihagyni őket a szélsőségesek közül, annak vagy súlyos memóriazavara van, vagy a lelkiismeretét nyugtatgatja, amiért olyan pártra szavazott, aki együtt lépett kormányra az SNS-szel és azzal a Smerrel, amelyiknek a másik szélsőséges párt előretörése köszönhető.

 

 

Talán még annyit a Smerhez, hogy a nacionalizmustól ők sem állnak messze. Elég csak megnézni Malina Hedvig ügyét, a kollektív bűnösségünket, a kettős állampolgársági kérdést, a DAC-Slovan meccsen történteket. Tényleg baj van!

 

 

Facebook.com – Bögi Tímea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!