Úgy tűnik, hogy az „amilyen az adjon isten, olyan a fogadj’ isten” szólás a politikai kommunikációban is megjelent (…). A nyitottság nem lehet egyenértékű a durvasággal. Meg kellene különböztetnünk az igazmondást az ellenségeskedés és indulatok szításától.

 

Felszólalási lehetőséget kértem a parlamentben a kormány programnyilatkozatának elfogadása után, hogy emlékeztessek mindenkit arra, hogy Szlovákia nagy kihívások előtt áll. A politikusoktól is függ, hogy ezeknek a kihívásoknak milyen körülmények között felelünk meg.

 

A kormány rendkívül összetett időszak előtt áll. Régóta próbálom felhívni a figyelmet arra, hogy az emberek zuhan az államigazgatás felá csökken. Nő a bizalmatlanság a politikával, a politikusokkal szemben.

 

 hirdetes_300x300  

Mindez elfedi a pozitív dolgokat: hogy Szlovákia történetében még sohasem mentek jobban a dolgok. Továbbra is a világ leggazdagabb, legbiztonságosabb és legboldogabb részén élünk. Csak ezt nem tudjuk elfogadható mértékben kiaknázni az emberek számára. Sokan jogosan teszik fel a kérdést, hogy mikor tapasztalják végre ezt ők maguk is tapasztanu? A saját életükben, családjuk, falujuk, városuk mindennapjaiban, hogy az országnak jól megy.

 

Egy éve, de még fél évvel ezelőtt sem hitte el mindenki, hogy az oktatásügy, gyermekeink taníttatása prioritásként lesz kezelve. Hogy az oktatásügyről a választásokat megelőzően  az összes politikai párt beszélni fog, ugyanúgy az egészségügyről is. Hogy a tanárok és a társadalom nyomásának köszönhetően ezt elérjük

 

Ki kell aknáznunk k a lehetőséget, hogy újra lendületbe kerüljünk.

 

Andrej Kiska  facebook oldala

 

PROGRAM JE LEN SĽUB, ĽUDIA OČAKÁVAJÚ VÝSLEDKYZdá sa mi, že metóda „na hrubé vreco hrubá záplata“ priviedla komunikáciu…

Gepostet von Andrej Kiska am Dienstag, 26. April 2016

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!