Egy fiatal, magabiztos jogász jobbközép pártot alapít. Érdekes gondolatai vannak, sok energiával és karizmával rendelkezik.  Változást és a korrupció elleni ellenállást kellene magával hoznia. A parlamenti választások nem úgy sikerülnek, ahogyan azt tervezte, de  nélküle még mindig nem lehetséges kormányt alakítani.

 

Először a jobboldallal tárgyal. A feltétel az, hogy a vezetője és az eddigi miniszterelnök lemondjon tekintettel a botrányaira. A miniszterelnök elutasítja.

 

Azt követően a baloldallal tárgya. A feltétel az, hogy a legfontosabb baloldali párttal egy több, mint 200 pontos kormányprogramban egyezzenek meg. Sikerül, a kormánytöbbséghez azonban hiányoznak a másik baloldali párt szavazatai, aki elutasítja a kormány támogatását.

 

 hirdetes_300x300  

Az ország így a következő választásokra vár. Mindegy, hogy a párt sikeres vagy sikertelen lesz-e a  választásokon, a megfigyelők szerint az említett két dolog egyike meg fog történni: lemond a kompromitált miniszterelnök, és/vagy megvalósul az ország átalakításának programja.

 

Albert Rivera és a spanyol Ciudadanos párt. A politika a változások elfogadtatásának a művészete.

 

 

Miroslav Beblavý: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!