(…) Az emberek kezdik elveszíteni az iránytűjüket, és egyre kevésbé hallgatnak az észérveket, mert az sokkal halkabb. Kezd eltűnni a tényalapú vita a valós dolgokról. Ehelyett a személyeskedések, a vulgáris kijelentések, és sértegetés kerül előtérbe. Egyszerű egyenlet alapján működik az egész: Mi vagyunk a jók és mindenki más rossz. Sajnos egyre inkább kitolódik a határa annak is, amit a társadalom még elfogad.

 

(…)

 

Ugyanazok az emberek, aki elítélik a terrorizmust, melynek alapja a faji és hit alapú gyűlölet, tapsolnak a zöld pólós férfiaknak, akik ugyanúgy faji alapon kívánnak rendet tenni. Az egyetlen különbség az, hogy míg az első csoport a reptereken szítja a gyűlöletet, a második a vasúton.

 

 hirdetes_300x300  

(…)

 

Ha ezt elfogadjuk a társadalomban, akkor ez a vég kezdete. A felelőtlenség csúcsának pedig azt tartom, ha az ilyen utcai kikiáltókhoz komoly politikusok is csatlakoznak, akiknek sokkal inkább a társadalmi feszültségek csökkentése, nem pedig azok további szítása lenne a feladatuk.

 

(…)

 

Azoknak, akiknek az egyetlen fegyvere a folyamatos gyűlöletkeltés és megfélemlítés és a félelemkeltés, végre magukba szállhatnának. A szélsőségek és a populizmus a tragédiákon kívül még soha semmilyen eredményt nem hoztak. És ezek az eredmények csak nagyon nehezen hozhatók helyre, sőt néha egyáltalán nem.

 

Bugár Béla: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!